Kuřim: Bude se pokračovat v opravě vozovky I/43

30.06.2016 6:29

V době od 4. července do 3. srpna bude pokračovat oprava vozovky I/43 v úseku Česká – Kuřim, křižovatka Podlesí a v úseku Kuřim, křižovatka Podlesí – Kuřim, křižovatka s II/386 (u Prefy).

Kuřim: Bude se pokračovat v opravě vozovky I/43
Foto: kurim.cz
Popisek: Kuřim, zámek.

Dle sdělení správce komunikace, Ředitelství silnic a dálnic Brno, je silnice I/43 v opravovaném úseku využívána pro tranzit těžkých nákladních vozidel a vozovka je poškozena – vyjeté vlny, trhliny a deformace na cca 40 % celkové plochy. Bude provedeno frézování stávající vozovky a položení 2 nových vrstev. Součástí opravy bude obnova vodorovného dopravního značení a úprava nezpevněných krajnic. Oprava bude provedena za částečné uzavírky.

Směr Svitavy – Brno přes město Kuřim:

Ve směru Brno – Svitavy bude doprava v době výstavby vedena vždy po staveništi. Ve směru Svitavy – Brno bude vedena objížďka kompletně přes město Kuřim po silnicích II/386 a II/385, tj. od křižovatky Kuřim, Prefa po ulici Blanenské, Legionařské na nám. 1. května a dale po ulici Tyršově. Upozorňujeme občany, že oprava silnice I/43 je investiční akci Ředitelství silnic a dálnic ČR, nikoli města Kuřimi, a tedy s jakýmikoli případnými dotazy či stížnostmi je potřeba obracet se přímo na Ředitelství silnic a dálnic, závod Brno.

Ve městě Kuřim budou provedena následující dopravní a technická opatření:

• bude upraven cyklus semaforu na nam. 1. května a semaforu na přechodu pro chodce na ulici Tyršova u zakladni školy s upřednostněnim dopravy ve směru objížďky,

• křižovatka na nám. 1. května bude po dobu silného provozu řízena příslušníky Policie ČR,

• budou uzavřeny ulice Podhoří a U Rybníka (vjezd pouze na povolení Městského úřadu Kuřim),

• budou uzavřeny ulice Husova, Úvoz a Luční (vjezd pouze na povolení Městského úřadu Kuřim),

• bude zavedena speciální autobusová linka Kuřim, Podlesí – Kuřim, nádraží vedená přes učelové komunikace (přes retenční hráz).

Povolení k vjezdu vydávaná Městským úřadem Kuřim:

Povolení k vjezdu do níže uvedených lokalit jsou vydávána odborem dopravy Městského úřadu Kuřim od pátku 24. června 2016 na Městském úřadě Kuřim.

Lokality s vjezdem na základě povolení Městského úřadu Kuřim:

• vjezd do ulic Podhoří, U Rybníka, Husova, Úvoz a Luční – na základě trvalého bydliště či vlastnictví nemovitosti v dané lokalitě nebo jiných relevantních důvodů po předložení občanského průkazu

• lokalita Havličkova – Pod Vinohrady - Hybešova pro vjezd nákladních automobilů – na základě sídla firmy nebo provozovny, platného stavebního povolení (nutno předložit příslušné dokumenty) nebo jiného relevantního důvodu.

Každé povolení k vjezdu bude vázáno na konkrétní vozidlo (nikoli na osobu řidiče) – vždy bude uvedena registrační značka vozidla. Připravena jsou i další dopravní opatření – úprava provozu na kruhovém objezdu u Lidlu a v části sídliště Díly za Sv. Jánem, na ulicích Hybešova (most přes železnični trať), Pod Vinohrady a Nerudova a další. Ta však budou realizována pouze v případě, že si to vyžádá dopravní situace.

Opatření v hromadné dopravě:

Budou zavedeny posilové vlakové spoje z Tišnova a Kuřimi do Brna a zpět. Podrobnosti najdete v jízdních řádech IDS. Upozorňujeme, že současně probíhá i výluka na železnici v úseku Brno, Židenice – Brno, hl. n. Při plánování cest je tedy nutno počítat i s touto výlukou.

Budou upraveny jízdní řády linek 301, 302, 310, 312 a 314. Informace o jízdních řádech těchto linek najdete na webových stránkách společnosti Kordis www.idsjmk.cz nebo na informační lince 543 174 317 a na webových stránkách města Kuřimi www.kurim.cz. Linka 301 ve směru na Brno nebude obsluhovat zastávku Kuřim - Podlesi, rozcestí. Linka 310 z Podlesí bude vedena jednosměrně (odjezd z Podlesí směrem k Prefě, přijezd na Podlesí směrem od České).

Bude zavedena autobusová linka 305 Kuřim, Podlesí – Kuřim, nádraží. Linka povede z Podlesí po účelové komunikaci za průmyslovou zónou kolem retenční nádrže a dále po ulici Pod Zárubou a Komenského se zastávkami Podlesí, Pramen – Na Záhoří (obsluha severní průmyslové zóny) – Pod Zárubou (obsluha polikliniky, wellness centra atd.) – Dr. Vališe (u podchodu na vlakové nádraží). Pro cesty na Podlesí, polikliniku a do severní průmyslové zóny doporučujeme použít tuto linku. Další informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…