Kutná Hora: Rozsvícené veřejné osvětlení ve dne není plýtváním veřejných financí

19.10.2022 14:51 | Tisková zpráva

Na základě častých telefonátů a dotazů, proč v době energetické krize je v denních hodinách rozsvícené veřejné osvětlení, technické oddělení odboru správy majetku informuje.

Kutná Hora: Rozsvícené veřejné osvětlení ve dne není plýtváním veřejných financí
Foto: kutnahora.cz
Popisek: Kutná Hora

Technické služby Kutná Hora, s.r.o., provádí pro Město Kutná Hora opravy a revize veřejného osvětlení. Aby poruchy (hlavně na kabelovém vedení) mohly být lokalizovány, musí být vedení pod napětím. Stejně tak při kontrole funkčnosti všech svítidel, nebo při vytyčování zemního kabelu, nebo při provádění pravidelných elektro revizí.

Ne vždy platí, že když se svítí ve vaší ulici, musí být i porucha ve vaší ulici, porucha se může nacházet jinde, ale zájmová oblast je napájena a ovládána z jednoho rozvaděče. Rozsvícení veřejného osvětlení v denních hodinách není v žádném případě plýtvání veřejných financí, ale svědčí o probíhajících pracích na síti.

V této souvislosti bychom také občany upozornili na skutečnost, že ne všechna světelná místa jsou ve vlastnictví Města Kutná Hora. Jedná se zejména o osvětlení parkovišť před supermarkety nebo u čerpacích stanic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…