Kyjov: Bývalá zdravotní škola byla prodána farnosti

01.03.2018 17:33

Prodej bývalé střední zdravotnické školy v Kyjově zdejší římskokatolické farnosti na svém jednání 1. března 2018 schválilo jihomoravského zastupitelstvo. Farnost kraji zaplatí za budovu částku 19,41 milionu korun.

Kyjov: Bývalá zdravotní škola byla prodána farnosti
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

Jde o čtyřpodlažní budovu bývalé střední zdravotnické školy nacházející se na ulici Komenského v Kyjově, která byla postavena v roce 1898 (následně byly v devadesátých letech minulého století a v roce 2008 vybudovány dvě přístavby v zadním traktu). Objekt je vyklizený a přibližně dva roky nevyužívaný.

Vedení kraje se shodlo na tom, že budovy ve vlastnictví kraje, které nemají v současnosti žádné využití, budou postupně nabídnuty k prodeji. Odkoupit si je mohou obce nebo jiné subjekty, pokud mají projekty na jejich další smysluplné užívání.

„Na prodej bývalé zdravotnické školy v Kyjově přišla jen jedna nabídka, a to od Římskokatolické farnosti Kyjov ve výši 19,41 milionu korun. Je to další objekt, který se nám podařilo prodat. Kraj tak získá finance na rekonstrukce a opravy našich budov, kde sídlí školy nebo jiná fungující zařízení,“ řekla náměstkyně Taťána Malá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …