Kyjov: S pokutou pro město vedení nesouhlasí

30.12.2022 16:58 | Tisková zpráva

Město Kyjov obdrželo rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Na základě něj má Kyjov zaplatit půlmilionovou pokutu za to, že podle úřadu došlo k porušení zákona o zadávání veřejných zakázek. Údajné pochybení souvisí s výstavbou aquacentra.

Kyjov: S pokutou pro město vedení nesouhlasí
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

Rozhodnutí respektujeme, ale nesouhlasíme s ním. Domníváme se, že případné pochybení nemělo zásadní vliv na výsledek veřejné soutěže. Nyní řešíme další kroky, v čele s podáním žaloby ke správnímu soudu. Důležité je zmínit, že pro administraci zakázky si město najalo renomovanou právní kancelář a tým technických poradců, kteří zodpovídali za hladký průběh zakázky - právě proto, abychom se podobným případům vyhnuli. Celou věc proto nyní budeme řešit v součinnosti s nimi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…