Lanškroun: V poskytování informací občanům jsme nejlepší v ČR

29.09.2010 18:02

Dne 29. září 2010 byly v pražském baru Krásný ztráty vyhlášeny výsledky osmého ročníku soutěže OTEVŘENO x ZAVŘENO, ve které se hodnotí kvalita poskytování informací občanům.

Lanškroun: V poskytování informací občanům jsme nejlepší v ČR

Dne 29. září 2010 byly v pražském baru Krásný ztráty vyhlášeny výsledky osmého ročníku soutěže OTEVŘENO x ZAVŘENO, ve které se hodnotí kvalita poskytování informací občanům, zneužívání nebo naopak dobré příklady využívání radničních periodik a aktivní zveřejňování informací.

Hodnocení proběhlo v následujících oblastech: Přístup k informacím, Svoboda projevu a Účast občanů na rozhodování. Novinkou pro letošní ročník byla kategorie Otevřeno - transparentní veřejné zakázky. Jejím cílem je zveřejnit dobré příklady z veřejné a státní správy, že zveřejňování celého procesu se vyplatí.

Letos občané zaslali 94 nominací, z toho 14 v kategorii Otevřeno (kladných) a 80 v kategorii Zavřeno (záporných). Z došlých nominací bylo 21 nominací vyřazeno (netýkaly se soutěže, nebyly řádně doloženy), některé nominace byly sloučeny (pokud se týkaly stejného úřadu a problému). Cenu veřejnosti pro tento rok získala Správa Národního parku a CHKO Šumava za svůj ukázkový evropský rovný a nediskriminační přístup k veřejným zakázkám prostřednictvím minitendrů na lesnické činnosti.

Město Lanškroun se stalo absolutním vítězem v soutěži Otevřeno x Zavřeno 2010. Nominace byla podána v kategorii OTEVŘENO za zveřejňování zápisů z rady města na webu a informací o jednání rady v Listech Lanškrounska, čímž jistě bylo přispěno ke zlepšení otevřenosti veřejné správy. Druhá nominace, která byla oceněna odbornou porotou, byla také podána v kategorii OTEVŘENO za zveřejňování dokumentů, které se nemusí zveřejňovat ze zákona, např. přehledů výsledků hlasování a zveřejnění Strategického plánu.

Cenu převzal starosta města Ing. Martin Košťál společně s tajemníkem Městského úřadu Lanškroun Ing. Petrem Kotěrou.

Doufejme, že toto ocenění odbornou porotou je dostatečným důkazem toho, že Městský úřad Lanškroun je pro všechny občany „otevřený".

Drahomíra Lišková, kancelář starosty a tajemníka

Dále čtěte: Vyšetřovali Opencard. Pak byli odejiti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lanskroun.eu

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…