Liberec: Rekonstrukce ulice České mládeže potrvá do poloviny října

27.06.2018 16:47

S prvním červencovým dnem začne celková rekonstrukce ulice České mládeže. Obnova více než jednoho kilometru silnice včetně dvou kruhových objezdů a systému odvodnění bude trvat do poloviny října. Liberecký kraj zaplatí za rekonstrukci 38 486 470 Kč včetně DPH.

Liberec: Rekonstrukce ulice České mládeže potrvá do poloviny října
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Silnice III/2784 je významnou dopravní spojnicí do liberecké průmyslové zóny Jih. Délka rekonstruovaného úseku je 1.131 m. Liberecký kraj zaplatí nejen obnovu povrchu vozovky včetně dvou okružních křižovatek Kubelíkova a Nisa, ale i dopravní značení a také čištění a obnovu prvků odvodnění.

Hlavními důvody opravy je havarijní stav obou okružních křižovatek, špatné podloží a v neposlední řadě vysoká hlučnost. Zvýšené hladiny hluku naměřila také krajská hygienická stanice. Na vozovku se proto položí takzvaný tichý asfalt, který přispěje ke snížení hluku a vibrací z projíždějící dopravy.

Kraj s městem Liberec řeší i druhou přístupovou cestu do jižní průmyslové oblasti, která ale měla být už dávno vybudována s tehdy se rodící zónou. Podle sčítání projede v současnosti ulicí České mládeže ve všední den téměř 17.000 vozidel a tvoří se kolony. Není tedy možné, aby všichni řidiči byli odkázáni jen na jedinou komunikaci.

Částečně uzavřít silnici III/2784 plánuje kraj na 105 dní. Po dobu opravy bude silnice ve směru od silnice I/35 do průmyslové zóny jednosměrná. Objízdné trasy stanovil Magistrát města Liberce společně s Krajským policejním ředitelstvím Libereckého kraje. Autobusy veřejné linkové dopravy budou využívat stanovené objízdné trasy. Z důvodu uzavírky pozemní komunikace ve vlastnictví statutárního města Liberec v ulici Švermova nebude možné ulici Švermovu využít jako objízdnou trasu, a to až do 22. července 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…