Liberec: Stavební úpravy zvýší bezpečnost zejména chodců

09.05.2017 17:06

Rada města v souladu s investičním plánem roku 2017 na svém 9. zasedání schválila zadávací řízení „Zvýšení bezpečnosti dopravy v Liberci - 7 lokalit“.

Liberec: Stavební úpravy zvýší bezpečnost zejména chodců
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Jedná se o provedení stavebních úprav, které povedou k zajištění většího bezpečí pro účastníky dopravního provozu zejména chodců. Akce se uskuteční z valné většiny díky dotacím z Evropské unie v návaznosti na Integrovaný regionální operační program. Celková investice do projektu zvýšení bezpečnosti v sedmi libereckých lokalitách přesahuje přibližně 50 milionů korun, z toho dotace činí 50%.

Mezi místa, která brzy zaznamenají vylepšení patří ulice Horská, Žižkovo náměstí; Kubelíkova, Uralská; Průmyslová; Zhořelecká; Husova - Hrubínova - Svobody; Kunratická; Horákové - Čechova - U Potůčku. Jde o opatření, která zapříčiní dočasná omezení obyvatelům dotčených lokalit. Přínosem však za 10 týdnů trvající realizace stavebních prací budou například bezpečnější chodníky, čekárny MHD, modernizované veřejné osvětlení, nasvícené přechody pro chodce, přesunuté nevhodně umístěné autobusové zastávky nebo zřízené dělící ostrůvky přechodu v křižovatce.

„Pro Liberečany stavební úpravy přinesou dočasné obstrukce na cestě domů nebo do práce, ale věřím, že to bude stát za to. Bezpečí našich občanů je nadevše,“ dodává k plánovanému projektu Tomáš Kysela, náměstek pro technickou správu majetku města Liberec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …