Liberecká záchranka představila nové vozy

08.05.2012 14:42

Čtyři nová vozidla Škoda Yeti a jednu sanitku předala svým posádkám do užívání Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje. Dnes je za účasti primátorky Martiny Rosenbergové představila veřejnosti na náměstí před libereckou radnicí.

Liberecká záchranka představila nové vozy
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Nově zakoupená sanitka VW T5 nahradí sanitní vůz zničený při dopravní nehodě. Vozy Škoda Yeti vystřídají již dosluhující octavie a budou sloužit pro dopravu posádky s lékařem na výjezdových stanovištích v Liberci, České Lípě, Jablonném v Podještědí a Turnově. Vybaveny jsou nezbytnými zdravotnickými přístroji a pohání je benzinový motor 1,8 TSI 4x4 o výkonu 118kW.

 „Přeji novým vozům záchranky mnoho šťastných kilometrů, a aby se vždy dostaly k pacientovi včas a co nejsnadněji. Díky modernímu vybavení jistě přispějí k větší bezpečnosti obyvatel a k záchraně mnoha lidských životů,“ řekla primátorka Martina Rosenbergová, která si jízdu v obou typech vozů vyzkoušela.

Liberecká záchranka pořídila vozidla Škoda Yeti za 3,6 milionu korun. Částkou 3,5 milionu přispěl dotací Liberecký kraj, zbylých sto tisíc hradila záchranná služba ze svého rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…