Litoměřice: Městský úřad postoupil o další krok v bezbariérových úpravách

03.03.2020 8:38

Nově vybudované moderní bezbariérové toalety byly včera uvedeny do provozu na Městském úřadu na Mírovém náměstí v Litoměřicích. Nacházejí se v průchodu hlavní budovy. Radnice tak postoupila o další krok na své cestě k bezbariérovému úřadu.

Litoměřice: Městský úřad postoupil o další krok v bezbariérových úpravách
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Toalety jsou primárně určeny handicapovaným občanům a budou přístupné pouze prostřednictvím Euroklíče. Díky spolupráci s Národní radou osob se zdravotním postižením ČR se objeví v registru toalet pro tělesně postižené, a to včetně adresy, informace o otevírací době a souřadnic GPS.

„Stále postupujeme kupředu a bojujeme proti bariérám. Máme již bezbariérové pracoviště pro seniory a občany se zdravotním postižením přístupné přímo z Mírového náměstí, upravili jsme několik dalších pracovišť úřadu, máme bezbariérový vstup do nově rekonstruované podatelny. Nyní po dokončení toalet připravujeme i výstavbu výtahu, aby byla bezbariérová celá radnice," předeslal tajemník úřadu Milan Čigáš.

Jak doplnil Ladislav Pošík, investiční technik městského úřadu, v plánu je letos také vytvoření komfortnějšího přístupu do samotné budovy radnice i dvorního traktu, kde se nyní nacházejí poměrně těžké dveře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob