Litoměřice: Poradna nabídne bezplatné služby lidem v tísni

02.09.2014 7:28

Základní a odborné sociální poradenství začnou v pondělí 1. září bezplatně poskytovat pracovníci Občanské poradny Litoměřice. Vznik nové sociální služby, jež má být provozována ambulantní formou každé pondělí od 12.30 do 16.30 hodin, podpořilo město Litoměřice. Provozovatelem je Diecézní charita, v jejímž sídle v ulici Kosmonautů poradna bude fungovat.

Litoměřice: Poradna nabídne bezplatné služby lidem v tísni
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Obrátit se na nás mohou občané města Litoměřice a jeho spádových obcí, kteří jsou v krizi, vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy, dále rodiny s dětmi, oběti trestné činnosti a senioři,“ říká vedoucí poradny Roman Striženec. Cílem je prostřednictvím služeb odborného a základního sociálního poradenství podporovat lidi ve zvládání nepříznivých sociálních situací, předcházet vzniku sociálního vyloučení a podporovat sociální začleňování uživatelů služby.

„Poradíme v oblasti zaměstnání, bydlení, rodinných vztahů, zdravotnictví, v komunikaci s úřady nebo s právní problematikou a v mnoha dalších oblastech. Pokud se jedná o případ, jehož řešení nespadá do naší kompetence, odkážeme uživatele na příslušnou instituci,“ poukázala na činnost poradny její sociální pracovnice Marie Haufová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …