Litoměřice: Pouze akce jmenované vyhláškou mají výjimku z nočního klidu

30.04.2018 19:08

Litoměřičtí zastupitelé schválili pro letošní rok několik výjimek z nočního klidu. Dvěma žádostem nevyhověli.

Litoměřice: Pouze akce jmenované vyhláškou mají výjimku z nočního klidu
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Stejně jako loni výjimku zastupitelé udělili pro Vinobraní, Pivní slavnosti, Hudební léto 2018, Festival Incendio, Litoměřické svátky hudby, filmové projekce v letním kině, DCP hudební festival a Pokořen – komorní festival na břehu Labe (dříve Litoměřický kořen). Novinkou je konference GIS outdoor – fórum Ústeckého kraje na výstavišti Zahrada Čech.

Naopak výjimku nedostal organizátor Hudebních večerů konaných v zahradní restauraci Biskupského pivovaru. K této akci se totiž již loni vyjádřilo kriticky Ministerstvo vnitra. Podle něj nejde o významnou kulturní akci určenou široké veřejnosti, ale pouze o hudební kulisu pro hosty restaurace. „Jelikož žadatel nedoložil žádné změny v charakteru akce, není důvod jeho žádost akceptovat,“ vysvětlila vedoucí kanceláře starosty a tajemník Martina Skoková, s čímž souhlasili jak radní, tak posléze i zastupitelé. Zamítavě se shodně postavili s ohledem na postoj MV i k žádosti fyzické osoby na udělení výjimky z nočního klidu kvůli organizaci rodinné oslavy končící dvě hodiny po půlnoci.

Město Litoměřice má veřejný pořádek regulovaný obecně závaznou vyhláškou, která kromě zákazu žebrání na veřejném prostranství upravuje i dobu nočního klidu v době konání významných událostí, a to vždy pro příslušnou část města, kde se akce koná. Pouze Silvestr a pálení čarodějnic se vztahují na celé území města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…