Litoměřice: Psa lze venčit pouze na krátkém vodítku

01.05.2018 11:45

K novelizaci vyhlášky upravující pohyb psů ve městě přistoupila litoměřická radnice. Přesně specifikuje místa určená k jejich volnému pohybu. Jednou z důležitých změn je i délka vodítka. Podle nové úpravy smí být dlouhé maximálně 1,5 metru, protože lidé vedoucí psy na teleskopických vodítkách mnohdy omezují v chůzi kolemjdoucí.

Litoměřice: Psa lze venčit pouze na krátkém vodítku
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Drobných změn doznala i místa určená k volnému pohybu psů. Vyznačena jsou v grafických přílohách zastupiteli včera schválené vyhlášky. Volně smějí pobíhat na šesti místech. Zůstaly zachovány lokality Mostná hora, Střelecký ostrov, lokalita ulice Labská a Lodní náměstí, vyjma dětského pískoviště s herními prvky, a také lokalita směrem na Miřejovice a k dolu Richard. Naopak vypuštěn ze seznamu byl Písečný ostrov. Zde většina travnatých pozemků ve vlastnictví TJ Slavoj není veřejným prostranstvím. Dále tam je areál koupaliště a jediným místem pro volný pohyb psů by tak nelogicky bylo parkoviště před koupalištěm.

Nadále platí zákaz vstupu se psy na dětská hřiště a depozitní místa posypového materiálu. V parku Václava Havla psi nesmí vstupovat pouze na veřejnou zeleň.

Pro Střelecký ostrov, který i stávající vyhláška stanovuje jako lokalitu pro volný pohyb psů, specifikuje vyhláška omezení jejich pohybu při setkání s cyklisty a bruslaři. „Psi zde nikdy nesměli zcela volně pobíhat. Je třeba brát v úvahu i předpisy upravující provoz na pozemních komunikacích, které mají před vyhláškou přednost. Přes ostrov vede cyklostezka, pro kterou platí například i přednost cyklisty před chodcem,“ upozornila v této souvislosti vedoucí kanceláře starosty a tajemníka Martina Skoková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.