Litoměřice: Pouze akce jmenované vyhláškou mají výjimku z nočního klidu

30.04.2018 19:08

Litoměřičtí zastupitelé schválili pro letošní rok několik výjimek z nočního klidu. Dvěma žádostem nevyhověli.

Litoměřice: Pouze akce jmenované vyhláškou mají výjimku z nočního klidu
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Stejně jako loni výjimku zastupitelé udělili pro Vinobraní, Pivní slavnosti, Hudební léto 2018, Festival Incendio, Litoměřické svátky hudby, filmové projekce v letním kině, DCP hudební festival a Pokořen – komorní festival na břehu Labe (dříve Litoměřický kořen). Novinkou je konference GIS outdoor – fórum Ústeckého kraje na výstavišti Zahrada Čech.

Naopak výjimku nedostal organizátor Hudebních večerů konaných v zahradní restauraci Biskupského pivovaru. K této akci se totiž již loni vyjádřilo kriticky Ministerstvo vnitra. Podle něj nejde o významnou kulturní akci určenou široké veřejnosti, ale pouze o hudební kulisu pro hosty restaurace. „Jelikož žadatel nedoložil žádné změny v charakteru akce, není důvod jeho žádost akceptovat,“ vysvětlila vedoucí kanceláře starosty a tajemník Martina Skoková, s čímž souhlasili jak radní, tak posléze i zastupitelé. Zamítavě se shodně postavili s ohledem na postoj MV i k žádosti fyzické osoby na udělení výjimky z nočního klidu kvůli organizaci rodinné oslavy končící dvě hodiny po půlnoci.

Město Litoměřice má veřejný pořádek regulovaný obecně závaznou vyhláškou, která kromě zákazu žebrání na veřejném prostranství upravuje i dobu nočního klidu v době konání významných událostí, a to vždy pro příslušnou část města, kde se akce koná. Pouze Silvestr a pálení čarodějnic se vztahují na celé území města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…