Litomyšl: Saint-Gobain Adfors CZ plánuje další investice

07.03.2018 19:47

Adfors, člen skupiny Saint-Gobain a největší výrobce skelných vláken a výrobků ze skelného vlákna, investuje v roce 2018 více než 380 milionů Kč do rozšíření kapacity a zavádění nových technologií.

Litomyšl: Saint-Gobain Adfors CZ plánuje další investice
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

V souvislosti s tím bude také nabírat nové pracovníky. Jako jeden z největších regionálních zaměstnavatelů s více než 1350 zaměstnanci pracujících v litomyšlském závodě jim bude mít co nabídnout.

Adfors bude zavádět a rozšiřovat inovativní a ojedinělé technologie na zpracování skelného vlákna v obou svých závodech působících v ČR. V Litomyšli bude nadále rozšiřovat výrobu skelných tkanin, tzv. perlinek, určených pro stavebnictví, a dalších výrobků pro stavební průmysl, které vyváží do celého světa a řadí se v tomto segmentu k největším výrobcům na světě.

„V závodě Adfors v Litomyšli se nachází primární výroba skelného vlákna, které tvoří základ našich výrobků, je tedy pochopitelné, že nové technologie, které skelné vlákno využívají pro výrobu finálních produktů, umísťujeme přímo do tohoto závodu,“ vysvětluje generální ředitel Saint-Gobain Adfors CZ Miloš Pavliš.

Rozšíření výroby s sebou přinese potřebu náboru nových zaměstnanců, bude se jednat řádově o desítky lidí. V Litomyšli bude závod doplňovat stavy zaměstnanců v průběhu celého roku.

„Vnímáme aktuální situaci na trhu práce a dlouhodobě se řadíme k těm, kteří nabízejí nadstandardní podmínky. Nástupní mzda u nejčastěji obsazovaných pozic činí bez započtení benefitů 28 tisíc, po zkušební lhůtě 30,5 tisíce. Další benefity, jako jsou obědy za 5 Kč nebo pojištění hrazené zaměstnavatelem, činí dalších 2,5 tisíce měsíčně. Průměrná mzda u zapracovaných zaměstnanců na dělnických pozicích se pak v průměru pohybuje okolo 35 tisíc. Zkrátka nepřijdou ani směnující zaměstnanci, jejichž mzdu jsme navýšili o 2 tisíce a začlenili tuto částku do standardních pravidel odměňování i pro nově nastoupivší zaměstnance,“ dodává Miloš Pavliš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …