Litvínov: Rozloučení s programem ROMACT

29.12.2017 11:42

Dne 15.12.2017 proběhlo na zámku Valdštejnů v Litvínově za přítomnosti vedení města rozloučení se zástupci programu Romact, programu Rady Evropy, jehož cílem je posílit místní společenství, podpořit vznik přímého dialogu a spolupráce mezi samosprávnou a romskou komunitou.

Litvínov: Rozloučení s programem ROMACT
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Cílovou skupinou jsou jak Romové, tak ostatní potřebné obyvatelstvo, místní instituce, nestátní neziskové organizace, místní podnikatelé, obec. Globálním cílem programu je posílit místní soužití a nekonfliktní občanské bytí. Národní klíčovou osobou pro ČR je Kumar Vishwanathan. Politická vůle zapojit se do projektu ROMACT byla vyjádřena smlouvou o spolupráci, kterou město uzavřelo s Radou Evropy v prosinci 2015.

Program Romact působil v Litvínově po dobu dvou let. V průběhu těchto dvou let se podařilo mnoho akcí. Mezi těmi nejzásadnějšími můžeme jmenovat zorganizování Mikulášské besídky v Janově, zprostředkování setkání s Petrem Torákem, britským policistou romské národnosti pocházející z České republiky, držitele Řádu britského impéria, úklid v panelovém domě v Hamerské ulici, aktivizace žen ke spolupráci se Základní školou a Mateřskou školou v Janově. Velký přínos vnímají všichni aktéři i občané v lokalitě zejména v samotném výkonu komunitní práce. Pracovníci z ROMACTU po celou dobu trvání projektu ukazovali jak má komunitní práce v sociálně vyloučené lokalitě vypadat. Rozloučení proběhlo také neformálním způsobem v lokalitě samotné za hojné přítomnosti občanů a za doprovodu hudební kapely.

Za město Litvínov bych ráda poděkovala za spolupráci a zároveň inspiraci všem pracovníkům, především Kumarovi Vishwanathanovi a Lucii Fukové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …