Litvínov: Vyjadřujeme solidaritu Francii

17.11.2015 16:57

Solidaritu s Pařížany a lidem celé Francie na padesát lidí z Litvínova v čele s vedením města a Partnerského spolku Litvínov vyjádřilo 15. listopadu ve 20 hodin symbolickým zapálením svíček v pietním areálu obětí 2. světové války v Litvínově u pamětní desky Josepha Santerre, francouzského válečného zajatce, který ztratil svůj život v zajateckém pracovním táboře v Záluží u Litvínova.

Litvínov: Vyjadřujeme solidaritu Francii
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

„Obyvatelé města Litvínova, stejně tak jako občané celé naší vlasti, vnímají teroristické útoky v Paříži dne 13. listopadu 2015 jako odporné zločiny proti lidskosti a univerzálním hodnotám demokratické společnosti. Je nám líto vyhaslých životů nevinných obětí a soucítíme s jejich rodinami, přáteli a blízkými“, říká k neomluvitelnému činu starostka Litvínova Kamila Bláhová.

Zároveň vedení města Litvínova zaslalo vyjádření solidarity Velvyslanectví Francouzské republiky v Praze i starostovi francouzského partnerského města Brie-Comte-Robert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…