Lovosice: Zastupitelstvo města schválilo granty

11.04.2017 12:28

Předposlední březnový den se podruhé v roce sešlo Zastupitelstvo města Lovosice. Na programu jednání bylo celkem dvacet pět bodů, z čehož 4 se týkaly vypsání grantů pro letošní rok.

Lovosice: Zastupitelstvo města schválilo granty
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Vypsány byly granty „Sport a volný čas 2017“, „Podpora sociálních služeb pro rok 2017“ a „Podpora souvisejících služeb pro rok 2017.“ Jedním ze čtyř výše zmíněných bodů bylo také schválení zásad pro poskytnutí těchto příspěvků.

Finanční prostředky vyčleněné na podporu grantu „Sport a volný čas“ činí 900 000,- Kč. Lhůta pro podání žádostí je od 02.05.2017 do 15.05.2017. Na podporu sociálních služeb a souvisejících služeb pro rok 2017 bylo vyčleněno celkem 950 000,- Kč. Lhůta pro podání žádostí  je od 10.05.2017 do 17.05.2017.

Finanční neinvestiční podpora se bude týkat oblastí: děti, mládež, tělovýchova, sport, volnočasové aktivity a sociální služby. Příjemcem může být jakýkoliv subjekt (např. fyzická, právnická osoba), nestátní organizace, spolek, nadace nebo sdružení působící na území města, popř. poskytující služby lovosickým občanům. Žádosti musí být podávány na předepsaných formulářích, které jsou k dispozici na ekonomickém a sociálním odboru  nebo na internetových stránkách města  www.meulovo.cz. Projekt musí obsahovat konkrétní a kontrolovatelný záměr s reálným rozpočtem a musí být realizován v roce 2017.

„O poskytnutí grantu bude rozhodovat rada města na základě doporučení výběrové komise. Součástí podkladů pro rozhodnutí bude také zpráva o stavu vyúčtování již přidělených dotací z minulých let,“ uvedl starosta města Milan Dian.

Zastupitelstvo dále schválilo aktualizaci 3. Komunitního plánu města Lovosice. Schválen byl také dodatek se společností BusLine Semily na zajištění MHD Lovosice. Město dopravci zaplatí o 4,50 více na každý ujetý kilometr. Zdražení se cestujících nedotkne. Navýšení uhradí město ze svého rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…