Město Bruntál zdarma nabídne testy na detekci drog

25.10.2017 13:49

Město Bruntál poskytne zájemcům bezplatně od listopadu letošního roku testy na detekci návykových látek.

Město Bruntál zdarma nabídne testy na detekci drog
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Cílem je primárně nabídnout testy na zjištění užívání návykových látek rodičům nezletilých dětí a podchytit tak problém u mladých experimentátorů ještě před tím, než vznikne dlouhodobá zkušenost nebo závislost. Jedná se o aktivitu, která je zavedena odborem sociálních věcí v rámci preventivních opatření v souvislosti se snižováním rizikového chování dětí a mládeže ve městě.

Testy budou k dispozici na odboru sociálních věcí MěÚ Bruntál od 1. listopadu 2017 u protidrogové koordinátorky Mgr. Terezy Raabové v kanceláři č. 114, tel.: +420 554 706 140 a kurátorky pro děti a mládež Mgr. Michaely Foltínové v kanceláři č. 216, tel.: +420 554 706 123. Jedná se jednorázové multidrogové testy pro kvalitní záchyt marihuany, pervitinu a morfinu z lidských slin. Testy budou rozdávány bezplatně a anonymně. Prozatím je k dispozici 100 testů.

Rodiče obdrží společně s testem i podrobný návod k použití. Dále pak základní informace, jak se v případě pozitivního testu chovat, jak postupovat a na koho se obrátit o pomoc. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…