Město Česká Lípa vydalo novou vyhlášku k zajištění nočního klidu

10.03.2017 13:05

Zastupitelstvo města na únorovém zasedání vyhovělo žádostem čtyř subjektů pořádajících kulturní akce na zkrácení doby nočního klidu. V nově vydané vyhlášce je nyní uvedeno 15 dní s upravenou dobou nočního klidu, se kterou mohou občané předem počítat.

Město Česká Lípa vydalo novou vyhlášku k zajištění nočního klidu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„V žádném případě nechci bránit kulturnímu rozkvětu města. Zachování a udržení místních tradic a akcí, které už mají svou historii a často i regionální přesah, je nutné. Zároveň musím mít jako starostka města na paměti veřejný zájem, jakým je nerušený odpočinek občanů v noční době. Proto je potřeba individuálně u každé projednávané akce stanovit nějaký kompromis,“ říká starostka města Romana Žatecká.

Nejvíce akcí do vyhlášky je zahrnuto na návrh příspěvkové organizace Lipý, jde např. o tradiční „Yoga festival“, „7. Muzejní noc“, „Castle tour 2017 – pozdní sběr, Fleret“ nebo „Agressive Fest“. Letošní novinkou bude 20. května hudební festival amatérských místních kapel „Otvírák na hradě Lipý“. Dalším žadatelem bylo Vlastivědné muzeum a galerie s červnovou „Muzejní nocí“ nebo Kulturní spolek Progres s 13. ročníkem hudebního openair festivalu „Všudybud“. Z jednotlivců žádost podal pan L. Reichl se třemi akcemi pořádanými v restauraci U kocoura v Žizníkově.

V obsahu obecně závažné vyhlášky mají být uvedeny jen výjimečné případy zkrácení doby nočního klidu, kdy převažuje zájem na udržení místních tradic. V ostatní dny musí být dodržen noční klid, který je ze zákona dán časem od 22. hod. noční do 6. hodiny ranní. Případné rušení nočního klidu mimo povolené hodiny řeší městská policie a obec v rámci přestupkového řízení. Za rušení nočního klidu ve venkovním i vnitřním prostoru lze uložit sankce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…