Město Chrudim získalo ocenění „Šampion Zdravých měst“

13.12.2017 7:36

7. 12. 2017 se v Praze uskutečnila konference Národní sítě Zdravých měst ČR za účasti mnoha vzácných zahraničních i domácích hostů. Akce se zúčastnilo více než 180 osob. Vrcholem konference bylo slavnostní ocenění nejúspěšnějších starostů, primátorů a hejtmanů Zdravých měst, obcí a regionů - těch, co prošlapávají cesty a své zkušenosti předávají dále.

Město Chrudim získalo ocenění „Šampion Zdravých měst“
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

V pracovní části akce se diskutovalo o plánování s občany, lokální měně, mezinárodní spolupráci, řízení kvality, podpoře zdraví či zapojení podnikatelů.

Ocenění předávali představitelé Poslanecké sněmovny a Senátu, zástupci ministerstev i mezinárodních institucí a organizací, zástupci univerzit a řady dalších významných institucí a organizací.

Město Chrudim bylo oceněno významnou cenou „Šampion Zdravých měst“, kterou z rukou Davida Koppitze (náměstka Ministerstva pro místní rozvoj), Bedřicha Moldana (předsedy Výboru pro strategické řízení Rady vlády pro udržitelný rozvoj a emeritního ředitele Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy) a Jany Cicmanové (manažerky Energy Cities - evropské asociace místních samospráv) přebíral starosta města Petr Řezníček.

Co si představit pod pojmem „Šampion“. Jde o města, která mají nejlépe nastavený místní systém postupu vůči udržitelnému rozvoji. Tento svůj postup města měří pomocí komplexních Auditů udržitelného rozvoje v souladu s mezinárodními „Aalborskými závazky“ udržitelných měst v Evropě. Díky těmto Auditům, které se dotýkají všech klíčových oblastí rozvoje, mají města důkladně popsány své silné i slabé stránky rozvoje a zohledňují tyto analýzy v rámci svého plánování rozvoje, připravovaných projektech apod. „Šampioni Zdravých měst“ v rámci svého systému řízení aktivně využívají metody a nástroje řízení kvality, za které jsou oceňováni i cenami jednotlivých rezortů na národních konferencích. Šampioni již dlouhé roky zapojují veřejnost, aktivně pracují s různými cílovými skupinami, sdílejí dobrou praxi v rámci ČR, zapojují se do mezinárodních programů a projektů, a celkově jsou inspirací pro postup mnoha dalším municipalitám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…