Město Ostrov se vypořádalo se sněhem v okolí Starého náměstí

08.01.2017 6:31

Sněhová nadílka, která pokryla město i okolí, zkomplikovala také dopravu a parkování především ve staré části Ostrova.

Město Ostrov se vypořádalo se sněhem v okolí Starého náměstí
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Ve čtvrtek 5. ledna proto zasedl Městský štáb zimní údržby místních komunikací, který projednal možnosti řešení. Kalamitní stav v Ostrově vyhlášen nebyl. Vzhledem k aktuálním klimatickým podmínkám bylo stanoveno datum 8. ledna 2017 za závazné pro firmu Marius Pedersen, která ve městě zajišťuje zimní i letní údržbu, do kterého je potřeba odklidit sníh ze Starého náměstí a okolních ulic. „Pro uložení odhrnutého sněhu bylo určeno několik míst, kam jej firma Marius Pedersen za asistence Městské policie a odtahové služby pomocí vlastní techniky a dalších vozů externích firem odveze. Takový příval sněhu, jaký přišel v tomto týdnu, bohužel ve staré části města není kam odhrnovat,“ uvedl starosta Pavel Čekan. Místa pro deponie sněhu byla vymezena u zimního stadionu, na parkovišti u koupaliště, v areálu skateparku a v průmyslové zóny.

„Strážníci Městské policie pomohli vyhledat majitele přibližně desítky automobilů nevhodně zaparkovaných na Starém náměstí a zajistili jejich přeparkování, aby se technika pohodlně dostala na místo. Jedno vozidlo muselo být odtaženo,“ řekl zástupce velitele Městské policie Ostrov Ladislav Martínek.

Zároveň s uklízením sněhu v okolí Starého náměstí bude samozřejmě i nadále pokračovat běžná zimní údržba nového města a i okrajových částí Ostrova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…