Město Písek je držitelem jihočeského Odpadového Oskara

05.06.2018 10:02

Přes dvě desítky starostů a zastupitelů z měst a obcí České republiky se přijely podívat do Písku inspirovat se příkladným nakládáním s odpady. Exkurzi pořádalo ekologické sdružení Arnika, jehož zástupce Milan Havel při té příležitosti předal vedoucímu odboru životního prostředí Miloslavu Šatrovi již třetího Odpadového Oskara. Ocenění se uděluje městům a obcím, které vzhledem k počtu obyvatel vyprodukují za rok nejmenší množství směsného odpadu.

Město Písek je držitelem jihočeského Odpadového Oskara
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Představitelům městských a obecních samospráv jsme v Písku chtěli ukázat příklad dobré praxe, jak efektivně nakládat s odpady,“ říká Jiří Kaňa, tiskový mluvčí Arniky. Účastníci exkurze se dopoledne seznámili s odpadovým hospodářstvím města Písek a prohlédli si městskou kompostárnu a sběrný dvůr.

„Z ocenění mám samozřejmě radost, protože ukazuje, že v našem městě jdeme dobrým směrem. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem lidem, kteří třídí odpad, snaží se eliminovat jeho množství a vedou k tomu i své okolí. Budu moc rád, když se nám podaří oslovit i ty, kdo si zatím s odpadem hlavu moc nelámali. V dnešní době je právě produkce odpadu velmi diskutovaným globálním tématem, a je jen na nás lidech, zda jsme schopni slevit ze své pohodlnosti a začít myslet více na přírodu a budoucnost,“ dodává Miloslav Šatra.

Písek je držitelem dvou celostátních Odpadových Oskarů a nyní také dalšího jihočeského v kategorii měst nad pět tisíc obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…