Město Ústí nad Orlicí rozdělilo dotace z grantových programů

17.04.2018 15:16

Rada města a následně Zastupitelstvo města Ústí nad Orlicí rozdělovalo dotace na zájmovou a spolkovou činnost v oblasti sportu, kultury, školství a sociálních služeb.

Město Ústí nad Orlicí rozdělilo dotace z grantových programů
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Největší dotace byly rozděleny v programech na pravidelnou sportovní činnost a údržbu sportovišť, celkem se jednalo o 3,6 mil. Kč, což je téměř o 400 tisíc víc než v loňském roce. Významné sportovní akce, mezi které patří např. Rieter Open, Ústecká 21 a Skiinterkritérium byly podpořeny individuálními dotacemi ve výši 330 tis. Kč. „V letošním roce došlo k navýšení finančních prostředků určených na podporu sportu obecně. Dotace na pravidelnou sportovní činnost se rozdělují podle vytvořené metodiky výpočtu podpory dle počtu členů oddílů do 18 let věku. U soutěžního sportu činí výše podpory 1.950 Kč za každého člena pro organizace s nutností údržby sportoviště a 2.450 Kč za každého člena pro organizace bez údržby sportoviště. U rekreačního sportu činí podpora 850 Kč za každého člena. Účelové dotace do oblasti sportu představují v letošním roce celkem 4 miliony korun,“ sdělil starosta města Petr Hájek.

Dotace určené na kulturní aktivity byly rozděleny v celkové výši téměř 2,3 mil. Kč. „Nejvýznamnější finanční podporu získala Kocianova houslová soutěž, která se v letošním roce koná již po šedesáté a XIII. ročník hudebního festivalu Kocianovo Ústí. Mezi 22 žadatelů, tedy mezi jednotlivé kulturní spolky bylo rozděleno půl milionu korun, činnost Malé scény a Klubu přátel umění byla podpořena dotací ve výši téměř 650 tisíc korun. Na aktivity ústeckých škol je rozděleno 220 tisíc korun, tyto prostředky jsou určeny na úhradu nájemného v kulturních zařízeních města a na potřebné materiálové dovybavení. Významné kulturní akce, které mají mezinárodní přesah, jsou podpořeny dotací 900 tisíc korun,“ upřesnil starosta.

V rámci programu na vzdělávací, protidrogové a tělovýchovné projekty škol a školských zařízení bylo rozděleno téměř 450 tis. Kč, na preventivní programy škol dalších 100 tis. Kč.

V dotačním programu na činnost v sociální oblasti a zdravotnictví bylo podáno 53 žádostí. Grantová komise rozdělila více jak 1,2 mil. Kč s tím, že ponechala rezervu 300 tis. Kč pro druhé kolo výzvy, které se uskuteční v druhé polovině roku. „Podpora činnosti v sociální oblasti a zdravotnictví vychází především z Komunitního plánu sociálních a souvisejících služeb města Ústí nad Orlicí a okolí na období 2015-2019,“ řekl místostarosta města Jiří Preclík. „Hlavním cílem je podpora rozvoje a zkvalitnění sítě sociálních a zdravotnických služeb především s dlouhodobým charakterem činnosti a s celoročním provozem, podpora jednorázových projektů ve výše uvedené oblasti, podpora služeb sociální prevence a v neposlední řadě projekty tematicky se zabývající oblastmi zdravotnictví a jejich zpřístupnění veřejnosti bez ohledu na věkovou kategorii,“ doplnil místostarosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…