V Ústí nad Orlicí byla dokončena rekonstrukce Čs. armády

10.06.2017 21:03

Rozsáhlá rekonstrukce ulice Čs. armády v Ústí nad Orlicí je dokončena. Akce byla zahájena v září loňského roku a realizovala se ve dvou etapách, které byly přerušeny zimní technologickou přestávkou. Díky ukončení stavebních prací se doprava ve středu města opět vrátila do běžného dopravního rytmu.

V Ústí nad Orlicí byla dokončena rekonstrukce Čs. armády
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

„Celkové náklady si vyžádaly 13 milionů korun z městského rozpočtu. Součástí rekonstrukce byla výměna kanalizačních přípojek, stabilizace pláně a kompletní obměna celé konstrukce vozovky, která díky jílovitému podloží vykazovala řadu statických poruch,“ sdělil starosta města Petr Hájek.

Díky výsadbě veřejné zeleně získala komunikace novou podobu. Došlo k rozšíření chodníků, vybudování přechodového bezpečnostního ostrůvku, nasvícení přechodu pro chodce, k úpravám veřejného osvětlení a vybudování nových parkovacích míst. „V letech minulých byla rekonstrukce této ulice slibována, ale zároveň i odkládána. Jsem rád, že se podařilo námi učiněný volební slib z roku 2014 splnit. V návaznosti na loni dokončenou rekonstrukci ulice TGM a výstavbu nové kruhové křižovatky u sochy bubnujícího legionáře získalo naše město výraznou proměnu, a to nejen v dopravní a technické infrastruktuře, ale i v estetickém vnímání daného místa,“ doplnil starosta města.

Potvrzením výše uvedeného je současné dokončování prací souvisejících s úpravou prostředí kolem sochy bubnujícího legionáře. Nadčasový Památník odboje od akademického sochaře Josefa Mařatky je v Ústí nad Orlicí místem pietních akcí. Nyní dochází ke slíbeným úpravám, které si vyžádají z městského rozpočtu téměř 250 tisíc korun. „Prostor před sochou se nyní dláždí žulovou dlažbou, upravuje se nástupní schodiště a novou výsadbou se rozšiřuje veřejná zeleň. Vlastní socha bubnujícího legionáře bude nově slavnostně nasvícena. Naším cílem je tomuto místu vrátit důstojnost a zdůraznit jeho význam, který pro naše město má,“ řekl starosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…