Milevsko opět první v soutěži „Jihočeši třídí odpady“

27.12.2014 11:49

Město Milevsko letos opětovně obsadilo 1. místo v krajské soutěži obcí a měst „Jihočeši třídí odpady 2014", a to v kategorii měst s více než 7 000 obyvateli. Milevsko se tak již potřetí stalo nejlépe třídícím městem Jihočeského kraje.

Milevsko opět první v soutěži „Jihočeši třídí odpady“
Foto: Radek Kraus
Popisek: Obec Milevsko v jižních Čechách

Soutěž každoročně vyhlašuje Jihočeský kraj ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM a.s., a to pro různé kategorie obcí a měst podle počtu obyvatel. Hodnoceno a bodováno bylo celkem šest kritérií, např. celková výtěžnost sběru  tříděných odpadů v přepočtu na jednoho obyvatele, zajištění sběru 4 komodit (tj. papíru, plastů, skla a nápojových kartonů), sběr kovů, včasné odevzdání výkazů, provádění osvětové činnosti apod. Město Milevsko převzalo za toto umístění diplom a poukaz v hodnotě 24 000 Kč na nákup dvou sestav laviček a stolů pro městský mobiliář, vyrobených z recyklovaných plastů. Milevsko tak zopakovalo své vítězství z roku 2008 a 2013 a zároveň rozšířilo řadu diplomů z předchozích let získaných za umístění na dalších předních příčkách.

Současně proběhla i soutěž obcí s rozšířenou působností, při níž byla hodnocena výtěžnost sběru odpadů na celém území obce s rozšířenou působností (ORP) v přepočtu na jednoho obyvatele a aktivní spolupráce ORP s obcemi. V této kategorii obsadilo Milevsko ze 17 jihočeských ORP 4. místo.

Všem občanům, kteří se aktivně zapojili do třídění odpadů a vedou k němu i své děti, patří velké poděkování. Odpad tak končí tam, kde je možné jej dále využít. Pro obyvatele má třídění odpadu také další nezanedbatelný efekt, a tím je cena, kterou platí za celý systém odpadového hospodářství a která nebyla zvýšena od r. 2011. Činí 456 Kč na obyvatele a rok a je jednou z nejnižších v porovnání s obdobně velkými městy v kraji. Právě odměna od EKO-KOM a.s., jejíž výše se odvíjí především od objemu třídění, k nízké ceně poplatku za odpady také přispívá.  

Bližší informace naleznete na web.stránkách:    http://www.jihocesketrideni.cz/jihocesi_tridi_odpady_2014

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…