Ml. Boleslav: Studentské jamování nápadů vyvrcholilo veřejnou prezentací

29.04.2012 11:42

Čtvrtek 26. dubna se stal dnem D pro všechny středoškoláky zapojené do projektu Studentské jamování nápadů, který v Mladé Boleslavi probíhal celý týden od 23. dubna. Tento projekt je založen na aktivním zapojení mladých lidí do dění ve městě.

Ml. Boleslav: Studentské jamování nápadů vyvrcholilo veřejnou prezentací
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Tři týmy složené z pěti studentů se celý týden pečlivě připravovaly, aby co nejlépe představily svůj projekt vedení města na magistrátu a v neposlední řadě si také užily spoustu zábavy. Ve čtvrtek se ve Vzdělávacím centru Na Karmeli rozhodlo o vítězném týmu. Tím se v konkurenci týmů prosazujících projekt na vytvoření areálu pro děti a mládež a uspořádání studentského hudebního festivalu nakonec stal tým obhajující svůj projekt Mladá Boleslav - Fairtradeové město.

O vítězi rozhodla jednohlasně jak porota, tak publikum. „Díky Jamování jsem zjistil, že ve škole se spousta důležitých věcí neučí, nikdo nám neřekne, jak pracovat ve skupině nebo jak správně prezentovat svou práci. Tohle všechno jsem si odnesl právě z tohoto týdne a myslím si, že je to mnohem důležitější než matematika nebo chemie,“ řekl člen vítězného týmu Štěpán Rejhon. „Náš projekt určitě městu přinese prestiž Fairtradeového města. V některých ohledech studenti dokážou mnohem úspěšněji komunikovat s určitými firmami, především s těmi, které berou mladé lidi jako svou cílovou skupinu. Firmy vědí, že studenti nemají finanční prostředky, a proto jim také nabízejí nesrovnatelně odlišné částky než městu. Naše projekty Jamováním nekončí, ale naopak začínají! Doufám, že se všechny budou postupně realizovat.“ uzavřel Štěpán.

Studentské jamování nápadů realizovala obecně prospěšná společnost Respekt institut a konal se pod záštitou náměstka primátora Daniela Marka. „Studentské jamování nápadů je projekt, který si klade za cíl podpořit roli mladých lidí v české společnosti. Jeho cílem je předat studentům znalosti z oblasti občanské společnosti a projektového řízení odborníky z praxe a motivovat je k aktivní participaci a ke spoluutváření komunity a prostředí, ve kterém žijí,“ uvedla Barbora Vágnerová, koordinátorka projektu pro Mladou Boleslav. Studentské jamování nápadů je spolufinancováno programem EU Mládež v akci.
Na článku pro mb-net spolupracovala Kristýna Dlasková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…