Mladá Boleslav: Klienti Centra 83 s dobrovolníky dlabali dýně

23.10.2015 17:25

Centrum83, poskytovatel sociálních služeb, opět připravilo tradiční podzimní setkání - dýňové odpoledne, na kterém se podílí i městské Dobrovolnické centrum.

Mladá Boleslav: Klienti Centra 83 s dobrovolníky dlabali dýně
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Jako každý rok, v období sklizně dýní a před svátkem dušiček (a také Halloweenu), se schází v Centru 83 skupinka nadšenců, kteří se snaží do posledního kousku zužitkovat dýně různých tvarů a velikostí. „Dýně pomalujeme, ukrojíme vršky, vydlabeme a podle nákresu vyřežeme. Postupně se i s vydlabaným materiálem přesuneme do kuchyně, kde krájíme, mícháme, mixujeme, vaříme, smažíme a pečeme. Letos jsme opět vařili polévku, pekli koláč a udělali si dýňovou pomazánku. Semínka se pokusíme usušit, budeme mít krásné podzimní dekorace,“ dodává Vlaďka Pechová, koordinátorka městských dobrovolníků.

Letošní Dýňobraní navíc oživily děti ze sousedního dětského domova.

5. ročník tradiční akce Dýňobraní, které se konalo se čtvrtek, organizovalo Centrum 83 pod taktovkou Magdy Hluché a Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením pobočný spolek Mladá Boleslav za podpory Dobrovolnického centra při magistrátu města Mladá Boleslav. Děkujeme všem organizátorům a dobrovolníkům, všem dlabačům, vykrajovačům, kuchařům, pekařům a i všem ostatním zúčastněným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…