Mladá Boleslav: Město hledá taxislužby pro spolupráci na projektu senior taxi

07.07.2018 12:56

Senioři a zdravotně znevýhodnění obyvatelé Mladé Boleslavi budou mít už brzy možnost využívat služeb takzvaného senior taxi, které je za jednotnou cenu dvacet korun doveze k lékaři nebo třeba na úřady.

Mladá Boleslav: Město hledá taxislužby pro spolupráci na projektu senior taxi
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Aktuálně poptáváme taxislužby, které by s námi na tomto projektu chtěly spolupracovat. Obeslali jsme všechny, které máme v seznamu provozovatelů taxíků ve městě, přihlásit se může kdokoliv, kdo splní stanovené podmínky," vysvětlila náměstkyně primátora Zdeňka Veškrnová, která má na starosti sociální oblast.

Město uzavře se zájemci z řad taxislužeb smlouvu na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou. Co se týká podmínek, které si město stanovilo, musí mít vybraná firma alespoň dva vozy taxi (pro možnost pokrytí většího množství objednávek), fungující dispečink, dát k dispozici telefonní číslo pro objednávání služby a disponovat autem pro možnosti převozu handicapované osoby (osoba na vozíku, o berlích atd.). Také bude muset na konci každého měsíce odevzdat evidenci jednotlivých jízd i s vypsanými podrobnostmi, k tomu mu bude bezplatně poskytnuto IT zařízení.

V ostrém režimu by tato služba měla začít fungovat už od srpna letošního roku. Taxislužby se mohou hlásit na emailu ZDE do 15. července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…