Mladá Boleslav: Město prodá pozemky na projekt seniorského bydlení

23.03.2018 13:05

Zastupitelé schválili ve čtvrtek 22. 3. aktualizovanou kupní smlouvu o převodu pozemků za účelem výstavby seniorského bydlení a další související smlouvy mezi městem Mladá Boleslav a Bytovým družstvem seniorů Mladá Boleslav.

Mladá Boleslav: Město prodá pozemky na projekt seniorského bydlení
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Projekt soukromého developera zde počítá s výstavbou 199 bytů ve třech bytových domech, se stravovacími, sociálními, zdravotnickými i komerčními službami. Jak dnes řekl primátor Raduan Nwelati, město za prodej pozemku získá 22 milionů korun.

Tato společnost na jednání zastupitelstva také oznámila, že dokončuje dokumentaci k územnímu řízení a že by s vlastní výstavbou ráda začala před koncem letošního roku. Mělo by zde bydlet až 250 obyvatel a o celý komplex se má starat 30 zaměstnanců. Většina bytů je 1+kk, menší část 2+kk.

"Popřál jsem investorovi, aby se mu to podařilo postavit co nejrychleji, protože takový typ bydlení v Mladé Boleslavi prostě chybí a budeme rádi, když tady vznikne.," řekl primátor. Město ovšem pečlivě ladilo podmínky celého prodeje pro případ, že by se jeho realizace zkomplikovala či nakonec neuskutečnila. Do smlouvy jsou zapracovány smluvní pokuty, které budou garantovány bankovní zárukou, v případě nedodržení podmínek projektu seniorského bydlení, ale také v případě, že stavba nebude zkolaudována do 5 let od uzavření kupní smlouvy.

Primátor Raduan Nwelati  upozornil zástupce společnosti, že projekt sice splňuje parametry z hlediska počtu zhruba 85 parkovacích míst, ale podle názoru vedení města je tento počet s ohledem na reálnou situaci v Mladé Boleslavi nedostatečný. Na místě tak zástupce společnosti závazně přislíbil, že nad původně plánovaný počet parkovacích míst zde ještě vybuduje podzemní parkoviště s minimální kapacitou dalších 40 míst.

Podrobnosti o tomto projektu zájemcům podá projektová manažerka ze společnosti BDSO Martina Vyrtychová, tel. 735 718 173, e-mail info@bdso.cz, http://bdso.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…