Mladá Boleslav: Na autobusáku je třeba zlepšit čistotu i informační systém

20.07.2017 21:21

Vzhledem ke kritickým připomínkám občanů k současnému stavu autobusového nádraží se ve středu sešel na místě náměstek primátora Jiří Bouška se zástupci Dopravního podniku Mladá Boleslav, aby projednali možná opatření ke zlepšení situace.

Mladá Boleslav: Na autobusáku je třeba zlepšit čistotu i informační systém
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Ta se týkají zlepšení čistoty i nutnosti zlepšit způsob informování cestujících o odjezdech autobusů. Některá opatření bude možné provést brzy, některá potrvají delší dobu, v každém případě je potřeba situaci na nádraží postupně zlepšit, řekl náměstek Bouška.

Situaci na nádraží komplikuje fakt, že zatímco hlavní část plochy patří městu, jeho okrajové a navazující části patří Českým drahám, Škodě Auto i navazujícímu obchodnímu centru. V každém případě se již provedla mimo běžné čištění areálu v tomto týdnu další větší očista, vedení DP také bude jednat s příslušnou firmou o opravě nefunkčních hodin na nádraží. Dalším velkým problémem jsou nečistoty způsobené holuby, proti kterým bude potřeba ještě dodělat hroty v místech, kde nejvíce posedávají. Měly by se vyřešit i problémy s nevyhovujícími lavičkami.

Velkým úkolem, jehož splnění bude ovšem trvat delší dobu a bude stát více peněz, bude zlepšit informování cestujících o příjezdech a odjezdech autobusů. Tyto údaje se sice mohou dozvědět lidé ve zdejším informačním středisku, ale zcela zde chybí světelná tabule s aktuálními údaji. Tyto úkoly včetně zlepšení stavu informačních cedulí s tištěnými přehledy linek a odjezdových stání má nyní DP za úkol vyřešit. Situaci na nádraží monitoruje pravidelně i městská policie a asistenti prevence kriminality vzhledem k tomu, že se zde pravidelně vyskytují bezdomovci, opilci i další problémové osoby.

Náměstek primátora Bouška také uvedl, že pokračují jednání o první dodávce nových městských autobusů, které město získá s podporou evropských dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje území. Prvních pět autobusů by tak mohlo dorazit již do konce letošního roku, další autobusy bude vybraný dodavatel dodávat na základě smlouvy postupně v následujících několika letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…