Mladá Boleslav: Nové podzemní kontejnery jsou za Triem, další budou ve Viničné

20.11.2017 17:30

V pořadí již desáté stanoviště podzemních kontejnerů na komunální i tříděný odpad vzniká v těchto dnech v Mladé Boleslavi za Triem v ulici Jana Palacha.

Mladá Boleslav: Nové podzemní kontejnery jsou za Triem, další budou ve Viničné
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Lidé zde opět najdou čtyři kontejnery: pro komunální odpad, na sklo, papír a plast. Podzemní kontejnery jsou již usazeny ve stavební jámě a stavba by měla být dokončena a připravena k užívání do konce listopadu. Jak řekl radní Miloslav Neuman, jedenácté stanoviště se ještě během prosince umístí do země ve Viničné ulici a před vánočními svátky by mělo být také uvedeno do provozu.

Mladá Boleslav bude mít tedy do Vánoc celkem již 11 stanovišť podzemních kontejnerů, do kterých je možné ukládat směsný i tříděný odpad. Tato stanoviště vždy nahradila sestavy povrchových kontejnerů v blízkosti. První podzemní kontejnery byly uvedeny do provozu v únoru 2013 v ulici Jana Palacha u křižovatky s třídou V. Klementa. Postupně vznikla další stanoviště také na stejné ulici u křižovatky s ulicí Havlíčkova,  v historickém centru u sokolovny v Husově ulici a u hlavní pošty na Komenského náměstí, u křižovatky ulic Mládežnická a Havlíčkova, v oblasti domů Interma poblíž ulice 17. listopadu, u Mládežnické ulice, v Zalužanské ulici a ve Smetanově ulici. 

Ideu podzemních kontejnerů prosadil v Mladé Boleslavi tehdejší náměstek primátora Adolf Beznoska. Dnes patří Mladá Boleslav s počtem podzemních kontejnerů mezi nejaktivnější města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…