Mladá Boleslav: Přípravy rozpočtu vrcholí

19.12.2016 11:30

Rozpočet města na rok 2017 se bude schvalovat na lednovém zasedání zastupitelstva. Potvrdil to primátor města Raduan Nwelati na tiskové konferenci.

Mladá Boleslav: Přípravy rozpočtu vrcholí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Rada města ve čtvrtek schválila rozpočtové provizorium, to ještě musí příští týden ve čtvrtek schválit zastupitelstvo,“ řekl primátor Nwelati s tím, že vedení města chce do nového rozpočtu zanést co nejpřesnější údaje o hospodaření města za rok 2016. „To je velkou výhodou při samotném schvalování a především při detailním sestavování rozpočtu. Především také chceme návrh rozpočtu projednat na pracovním jednání s opozicí tak, abychom se pokusili docílit nejlepšího řešení,“ dodal primátor Nwelati. Tento postup zvolila Mladá Boleslav již před rokem a velmi se to osvědčilo! Rozpočet na rok 2016 byl tehdy schválen jednohlasně – tedy i za podpory opozice.

A co bude v roce 2017 pro vedení města prioritami? Radnice se chce dle slov primátora Nwelatiho zaměřit především na opravy komunikací a výstavbu nových parkovacích míst. „Uvědomujeme si, že problém s parkováním v severním sídlišti je opravdu velký. Proto se již nyní zpracovává projektová dokumentace na výstavbu hned několika parkovišť. Zároveň začínáme pracovat na dokumentaci ke stavbě tři nových parkovacích domů,“ prozradil primátor Nwelati. Parkovací domy by tak mohly vniknout například na náměstí Republiky, vedle sportovní haly naproti Kauflandu nebo u odboru dopravy a silničního hospodářství v sídlišti. Například v případě náměstí Republiky se nyní čeká na vyjádření geologů: radnice předpokládá, že by tento parkovací dům mohl mít čtyři až pět podzemních parkovacích pater. Nové parkování by mohlo vzniknout u parkovacího domu u Penzionu, dále v ulici Jana Palacha nebo u bývalého „Bunkru“.  Město má již vytipované i další plochy pro parkování v sídlišti, které by měli vzniknout už v roce 2017. Město také předpokládá investice do oblasti školství. „Chtěli bychom také investovat za využití dotací do oprav škol a školek. Například nové technické učebny, pokud Mladá Boleslav uspěje s žádostmi o získání evropských peněz, by mohly vzniknout na 2., 3. a 6. základní škole. Plánujeme také přístavbu čtyř tříd v MŠ Čtyřlístek,“ řekl primátor Nwelati. Právě z IPRU chce město Mladá Boleslav získat finance nejen na rozvoj škol, cest do zaměstnání, ale také do sociálního bydlení nebo nákupu nových autobusů. Město Mladá Boleslav chce také pokračovat na společných projektech s firmou Škoda Auto. Celkem je připraveno více než 30 menších společných projektů především v oblasti kultury a životního prostředí. Nadále se intenzivně pracuje na přípravě projektové dokumentace na opravu bazénu v sokolovně. Vše nyní bude záležet na rozhodnutí zastupitelů při schvalování rozpočtu města na následující rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.