Mladá Boleslav: Rada města schválila grantový program na rok 2018

19.09.2017 10:45

Rada města ve čtvrtek 14. září schválila grantový program na podporu zájmových aktivit a činností fyzických a právnických osob působících v oblasti využití volného času ve statutárním městě Mladá Boleslav na rok 2018. Předpokládaný celkový objem finančních prostředků na granty v roce 2018 je 1,1 mil. Kč. Informoval o tom náměstek primátora Daniel Marek.

Mladá Boleslav: Rada města schválila grantový program na rok 2018
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Grantový program je se všemi podrobnostmi od 18. 9. vyvěšen na úřední desce města i v rubrice Dotace a granty na webu města. Důležitý je termín pátek 24. listopadu do 14 hodin, do kdy by měli zájemci odevzdat na magistrát příslušné žádosti a další podklady. Jeden subjekt může podat maximálně dva projekty (žádosti). Žadatelé na každou akci mohou získat grant max. do výše 50.000 Kč.
Podporované aktivity v rámci grantů jsou pro rok 2018 festivaly (divadelní, filmové, hudební), besedy a přednášky, volnočasové aktivity, umělecké aktivity (výtvarné a hudební projekty, výstavy), aktivity pro seniory a osoby se zdravotním postižením, ekologická výchova a péče o životní prostředí.

V rámci grantů nebudou podporovány cesty do zahraničí, stipendia a mzdy (nevztahuje se na dohody o provedení práce a pracovní činnosti), údržba a opravy majetku, akce komerčního charakteru, jejichž ekonomickým výsledkem je zisk, dále činnost organizací, která je řešena z jiných zdrojů rozpočtu města  a akce pořádané v rámci činnosti žadatele pro jeho členy.

Každoročně na město dorazí zhruba 70 až 80 žádostí o granty, které nejdříve projednají příslušné komise. Následně o konečném výběru schválených grantů rozhodne rada města.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…