Mladá Boleslav: Rekonstrukce Sboru českých bratří pokračuje

23.03.2017 20:40

Sbor českých bratří je přes zimu tradičně uzavřen veřejnosti, ale již se zde vše začíná připravovat na plánovanou sérii výstav a společenských a kulturních akcí. Zároveň se ovšem rozjela druhá etapa prací na rekonstrukci této historické budovy.

Mladá Boleslav: Rekonstrukce Sboru českých bratří pokračuje
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V interiéru pokračují stavební práce, které souvisejí s opravou provlhlých nosných zdí a také s osazením opravených vstupních dveří. V těchto dnech zde pokračuje odsolování kamenných konstrukcí a není jisté, zda se podaří vše dokončit ještě před prvními dubnovými akcemi. V každém případě bude sbor přístupný veřejnosti a potřebné práce se budou případně dokončovat v dalších týdnech v době, kdy zde akce nebudou.

Již v těchto dnech zde také vyrostlo lešení podél bočních stěn sboru a vše se připravuje na pokračování rekonstrukce fasády. Ta začala loni na podzim opravou vstupního portálu a bude pokračovat na bočních stěnách a zadním traktu nyní na jaře. Skončit má v červnu. V rámci rekonstrukce budovy se také ještě upraví prostor před hlavním vstupem do budovy, kde také většinu pískovcové dlažby nahradí dlažba čedičová.

V dubnu také začnou jarní kulturní a společenské akce v tomto objektu. Mezi ty největší bude patřit v sobotu 8. dubna Velikonoční jarmark. Výstavní sezonu zde začne 20. 4. vernisáž výstavy Alena Šedinová – Barvy krajin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…