Mladá Boleslav: Univerzita třetího věku zahájila 16. akademický rok

27.09.2018 16:47

Položením květin u pomníku Latinské babičky v Havelském parku začal ve středu 26. září slavnostní program k zahájení již 16. akademického roku Mladoboleslavské univerzity třetího věku a volného času seniorů. Vlastní akt, završený imatrikulačním slibem, který moderovala profesorka Zdeňka Kuhnová, se poté odehrál tradičně v kostele sv. Havla.

Mladá Boleslav: Univerzita třetího věku zahájila 16. akademický rok
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Po příchodu členů akademické rady ve slavnostních talárech na úvod potěšil přítomné Mladoboleslavský žesťový soubor interpretací swingových a jazzových melodií včetně skladeb od Jaroslava Ježka.

Úvodní slovo patřilo náměstku primátora a rektoru univerzity Danielu Markovi, který hovořil o rostoucí potřebě vzdělávat se i v době stárnutí a o potřebě zůstat aktivní a potřebný i v této fázi života pro své okolí. "Mladoboleslavská univerzita třetího věku se v posledních letech těší velké popularitě díky vám všem, kteří se aktivně zajímáte o společenské dění, snažíte se vnímat trendy a máte touhu porozumět jim. Chcete na sobě pracovat a nejen se udržovat v kondici, ale rozvíjet sebe a pomáhat v rozvoji také svým blízkým," řekl mimo jiné rektor Marek. Popřál všem studentům univerzity mnoho zdaru, elánu, zdraví a zábavy po celý akademický rok.

Poté již hlavní koordinátorka univerzity a členka akademické rady Helena Bubnová vyzvala přítomné ke složení slavnostního slibu studentů univerzity symbolickým dotykem na pedelskou hůl a každý z nich obdržel také květinu a pamětní list.

Klubové středy

Akademický rok 2018/2019 začal dnešní slavnostní imatrikulací a končí v červnu 2019 slavnostním vyřazením. Studenti se při studiu formou přednášek (v sídle společnosti Služby a školení MB) mohou dozvědět spoustu zajímavého, poučného a inspirativního. Dále vám zde nabídnou i zajímavé exkurze, poznávací zájezdy a výlety za poznáním, které vhodně odborné přednášky doplňují. Kromě poznávacích zájezdů se zde konají i klubové středy jednou v měsíci.

Všechny potřebné informace o univerzitě získáte na recepci Služby a školení MB (V. Klementa 601), na telefonu 326 334 547, příp. ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…