Mladá Boleslav: Úspěšný rybář Jiří Špáda byl přijat na radnici

21.09.2017 10:45

Náměstek primátora Daniel Marek přijal 20. září na radnici úspěšného rybáře Jiřího Špádu, který se zúčastnil koncem srpna na Vltavě v pražské Troji Mistrovství České republiky v přívlači, tedy v lovu dravých ryb na umělé nástrahy.

Mladá Boleslav: Úspěšný rybář Jiří Špáda byl přijat na radnici
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Špáda skvělým výkonem vybojoval prvenství v jednotlivcích a stal se tak letošním mistrem republiky. Náměstek Marek mu poděkoval za výbornou reprezentaci města, předal mu dárek i pamětní list.

Na zmíněném mistrovství Střední Čechy reprezentoval tým ve složení Oto Hlaváč, Jiří Šimota, Jiří Špáda, Ondřej Dušek a kapitán Josef Prokop jr. (první tři jmenovaní jsou členy ČRS MO Mladá Boleslav). Celkově středočeský tým obsadil druhé místo. Právě Špáda se o tento úspěch nejvíce přičinil.

Jiří Špáda je již zkušený rybář, který se chytání ryb věnuje od raného mládí, má za sebou mnoho rybářských závodů v tuzemsku i zahraničí včetně účasti na mistrovstvích světa. V republikovém šampionátu už v minuých letech několik medailí nasbíral, ale jak řekl na radnici, první místo zde získal poprvé. Zmínil také, že ale chytání ryb ve špinavých vodách Vltavy je podstatně jiné než v domácí a podstatně čistší Jizeře. Se zástupcem města mluvil o systému závodů, o výchově mladých rybářů i o tom, že chytání ryb v přívlači získává i mezi mladými rybáři na popularitě. Vyjádřil potěšení, že zájem dětí o tento krásný koníček v posledních letech roste a že je to vidět i na rostoucí účasti dětí na závodech, které zdejší rybáři pořádají každoročně na Jizeře. Mluvilo se o kráse rybaření ve Španělsku i Norsku, o největších úlovcích i o krásném rybaření v domácím prostředí na rodné Jizeře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…