Mladá Boleslav: V Templu vystavuje olejomalby Richard Pachman

29.11.2014 7:36

Obrazy plné výrazných barev a kontrastů zaplnily Městský palác Templ, kde se ve středu konala vernisáž výstavy olejomaleb Richarda Pachmana pod názvem :„HARMONIE“. Autor nejen své obrazy sám uvedl, ale také zazpíval tři písně a představil svoji šestou nejnovější knihu Tylda. Výstava v Templu potrvá do 4. ledna 2015.

Mladá Boleslav: V Templu vystavuje olejomalby Richard Pachman
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Richard Pachman je zpěvák, skladatel, výtvarník, spisovatel i moderátor. "Já jsem člověk, který se dokáže věnovat naplno jen jedné záležitosti, takže buď maluji nebo skládám nebo píšu knihu, dohromady mi to prostě nejde. POvažuji umění za tok energie od umělce ven. A pokud na druhé straně tohoto toku energie stojí někdo, koho to nějakým způsobem osloví, to je, myslím, pro každého umělce velice krásné," řekl mimo jiné při zahájení výstavy Pachman. 

Pachman zde představuje obrazy s vesmírnými, květinovými i andělskými motivy, ale všechny spojuje velmi ostrá, zářivá barevnost. Dominantní barvou na řadě jeho obrazů je oranžová, která mu pomáhá léčit se ze stresu.

Richard Pachman je skladatel duchovní, muzikálové, filmové a divadelní hudby, který od roku 1993 vydal 30 CD, uspořádal stovky koncertů v ČR (Křižíkova fontána na pražském Výstavišti, pražské Planetárium, každoroční vánoční turné) i v zahraničí (Belgie, USA, Izrael, Rakousko, SRN, Řecko, Luxemburg, Holandsko, Francie, Rusko). 

Jeho nedávnými projekty jsou oratorium „MISTR JAN HUS“, CD „COLOURS“ s Jaroslavem Svěceným a Ditou Hořínkovou, duchovní album „MISSA“,  alba korespondující s autorovou literární tvorbou „ÚTES“ a „NOTRE DAME“. V roce 2013 vyšlo jeho dvojalbum s „SAMOTA NENÍ OSAMĚNÍ“ s Kamilou Moučkovou a vánoční CD „ČAS VÁNOČNÍ“. 

Hudbě se stejně jako výtvarnému umění věnuje od šesti let, kdy začal navštěvovat olomouckou hudební a výtvarnou školu. Své hudební projekty často spojuje s vizuálními vjemy. Je spoluautorem výtvarného pojetí vlastních videoklipů i obalů svých alb, koordinátorem světelných efektů a vodních choreografií při koncertech na Křižíkově fontáně, je autorem vizuální stránky svých multimediálních představení. Je autorem autobiografických knih „Jak chutná bolest“ a „Jak chutná život“, historických románů „Útes“ a „Notre Dame“, románu o stalkingu „Kdokoliv“ a románu Tylda, který vyšel v letošním roce a který napsal spolu se svým otcem Františkem. 

Své olejomalby, kterým se aktivně věnuje od roku 2001, pravidelně vystavuje v ČR, v Belgii, v Holandsku a na Slovensku. Výstava v Mladé Boleslavi je jeho 83. výstavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…