Mladá Boleslav revizí investic získalo peníze na aktuální projekty

01.10.2016 14:48

Vedení města Mladá Boleslav provedlo revizi investičního rozpočtu a z uspořených či nedočerpaných prostředků vyčlenilo zdroje na pokrytí některých nových investic.

Mladá Boleslav revizí investic získalo peníze na aktuální projekty
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Příslušná rozpočtová opatření schválilo 29. září zastupitelstvo. Informoval o tom dnes primátor Raduan Nwelati, podle něhož se tak může například financovat cyklotrasa přes Klenici, která byla již vysoutěžena za 7,65 mil. Kč a nebyla ve schváleném plánu letošních investic.

Díky novým zdrojům je také možné zvýšit investiční dotaci pro Městskou společnost sportovní a rekreační areály na rekonstrukci sportovní haly v ulici U Stadionu z původně schválených 9 mil. Kč na 9,9 mil. Kč.

Zajistí se tím také rekonstrukce křižovatky ulic Dukelská a Štefánikova za odhadované náklady ve výši 9,9 mil. Kč. Tato investice je nutná vzhledem k tomu, že Škoda Auto staví ve Štefánikově ulici velký parkovací dům, z něhož budou auta vyjíždět jak na severovýchodní tangentu, tak do Dukelské ulice. Aby nevznikla po spuštění provozu parkovacího domu neřešitelná dopravní situace, chystá město celkovou úpravu křižovatky Dukelské a Štefánikovy a instalaci světelné signalizace. Již v této lokalitě začala také oprava Štefánikovy ulice mezi parkovacím domem a křižovatkou s Dukelskou. V příštím roce bude navazovat akce ve spolupráci města a společnosti VAK Mladá Boleslav. VAK zde hodlá v Dukelské ulici od Laurinovy až k ulici Jilemnického posilovat kanalizační řady a město následně provede i potřebnou rekonstrukci povrchů v této ulici.

Nově uspořené finanční prostředky také umožní investovat přes čtyři miliony korun do opravy chodníků v Žižkově ulici, dále má město navíc pět milionů korun do menších oprav komunikací a dalších potřebných prací na ulicích.

Revize investičního rozpočtu umožní také investovat do doplnění videodetekce a dalších technologií, které umožní zkoordinovat tzv. zelenou vlnu na třídě V. Klementa v úseku od Bičíků přes všechny křižovatky až ke kruhovému objezdu u Kosmonos. Tato moderní technologie umožní rychlejší průjezd touto frekventovanou komunikací, na kterou ústí i výjezdy z bran automobilky Škoda Auto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…