Mladí výtvarníci ze čtyř evropských zemí si užili Pardubice

29.05.2016 16:57

Čtyři desítky mladých výtvarných talentů z Pardubic, polského Belchatowa, slovenské Považské Bystrice a maďarského Csongrádu se sešly ve městě perníku ke společnému tvoření.

Mladí výtvarníci ze čtyř evropských zemí si užili Pardubice
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Projekt s názvem "Invasion of the Talents", který je určen talentovaným dětem a mládeži (od 10 do 15 let) v oblasti vizuálního umění, počítá během dvou let celkem se čtyřmi workshopy – a začal 18. května u nás v Pardubicích, kde se vždy deset dětí z každé země setkalo poprvé!

Odborným garantem a místem, kde umělecký workshop probíhal, byla až do dnešního dne, tedy celých šest dnů Galerie města Pardubic. V rámci zdejšího workshopu si děti mohly vyzkoušet různé umělecké techniky pod vedením odborných lektorek.

„Smyslem projektu je podpořit talentované děti v oboru vizuálního umění v jejich rozvoji a dovednostech. Hlavním motem tohoto prvního workshopu bylo Setkání a myslím, že to bylo skvěle zvolené téma, které rezonuje i ve výsledných pracích mladých výtvarníků. Jsem nadšená z takových výsledků a těším se na další spolupráci,“ uvedla Sylwia Pędziwiatr, vedoucí odboru PR, kultury a sportu města Bełchatów.

„Jsem rád, že se do výběru dostaly děti z výtvarných oborů ZUŠ Polabiny a ZUŠ Havlíčkova. Pod dohledem odborníků mohly po celou dobu brousit svůj talent. V rámci tohoto dvouletého projektu budou moci děti z Pardubic tvořit také v polském Belchatowu, slovenské Považské Bystrici a maďarském Csongrádu. Věřím, že získají zkušenosti a přátelství, která přetrvají a budou pro ně motivací do budoucna,“ dodal náměstek zodpovědný za kulturu v Pardubicích Jakub Rychtecký.

Jeden den děti společně poznávaly Pardubice - v rámci procházek se podívaly na Pohádkové království na zámek, na I. dostihovou kvalifikaci i do lanového centra. Další setkání čeká čtyřicet talentovaných výtvarníků už letos v září, kdy pojedou na výtvarný plenér do Polska. Společný projekt čtyř měst je financovaný z Višegrádských fondů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…