Mladoboleslavský filmový festival má před sebou šestý ročník

12.06.2017 6:30

Také letos bude první polovina června v Mladé Boleslavi patřit Mladoboleslavskému filmovému festivalu, už pošesté. Uskuteční se od 11. do 16. června a opět má nejen pro dětské návštěvníky celou řadu filmových projekcí, hvězdných hostů a bohatý doprovodný program. Hostit ho bude Škoda Muzeum, Dům kultury, CineStar a Letecké muzeum Metoděje Vlacha.

Mladoboleslavský filmový festival má před sebou šestý ročník
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Leitmotivem letošního festivalu je pocta českému režisérovi Jiřímu Strachovi. "Jeho film Anděl Páně 2 budeme v pondělí 12. června v 10 hodin promítat jako úvodní snímek na slavnostním zahájení ve Škoda Muzeu," prozradila ředitelka Mladoboleslavského filmového festivalu Dagmar Zákoucká. Jiří Strach navíc přijal pozvání a slavnostního zahájení se zúčastní spolu s prezidentkou festivalu, kterou je už od jeho počátku herečka Sabina Laurinová.

Ani tentokrát nebude chybět projekce pro veřejnost, organizátoři festivalu mysleli také na rodiče malých diváků. Promítat se bude v Domě kultury v úterý 13. června od 19 hodin film Masaryk, ověnčený řadou Českých lvů, a vstup je, stejně jako na všechny festivalové akce, zdarma.

Náměstek primátora Daniel Marek, který stál rovněž u zrodu festivalu, zve i na doprovodný program, za zmínku jistě stojí třeba beseda s režisérem Stevem Lichtagem, která se uskuteční ve středu 14. června v 16 hodin v divadelním sále Domu kultury.

„Jsem moc rád, že se nám navzdory překážkám podařilo zavést v Boleslavi krásnou festivalovou tradici, lidé už se na tuto akci těší, filmovými projekcemi prošlo za tu dobu víc než patnáct tisíc diváků. To svědčí o tom, že veškerá práce a úsilí, které se za pořádáním festivalu skrývají, stojí za to,“ podotkl Daniel Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…