Moravská Třebová: Vánoční strom z Janského ulice bude mít úplně nové koule

17.11.2013 16:57

Čtyřicet dvaceticentimetrových stříbrných baněk a novou velkou hvězdu pořídily pro letošní vánoční strom Technické služby města Moravská Třebová.

Moravská Třebová: Vánoční strom z Janského ulice bude mít úplně nové koule
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Barevná světýlka zůstanou z loňska (nyní budou v provozu třetí sezónu), s nimi byly dosud na stromě barevné řetězy a stará sedmdesáticentimetrová bílá hvězda. Nové ozdoby stály cca 11 tisíc korun, 15 tisíc se navíc dalo do oprav a repasů stávající výzdoby. Podle ředitelky technických služeb by stálo za to zamyslet se nad možností osvětlení stromů na náměstí, je to však finančně a technicky náročné. Kromě stromu, který vloni technické služby vzaly z městského pozemku vnitrobloku ve Sluneční ulici a který letos bude na náměstí přivezen z ulice dr. Janského, zdobí město Moravská Třebová desítka vloček umístěných na sloupech v centru, tzv. převěsy (závěsy přes ulici) v Cihlářově ulici, ulici ČSA a v ulici Branská, " fontánky" na světlech u pítka na Cihlářově ulici nebo například  závěs s nápisem Veselé vánoce na rohovém domě v ulici Olomoucké. Mimo závěsných dekorací se mohou obyvatelé města ve vánočním čase potěšit pohledem na zmíněný, nepostradatelný velký vánoční strom s betlémem na náměstí TGM, vánoční strom u muzea či strom v Boršově u kulturního domu… Veškeré ozdoby, vyjma 6 převěsů, jsou pořízeny v průběhu posledních 10 let. Jenom vánoční strom má za tu dobu asi třetí výbavu. S vánočním zdobením ulic se ve Třebové začne v polovině listopadu, slavnostní rozsvícení vánočního stromu spojené se zajímavým kulturním programem je naplánováno na neděli 1. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …