Moravský Krumlov bude schvalovat závěrečný účet za rok 2018

09.06.2019 21:10

Zastupitelé Moravského Krumlova budou na svém zasedání dne 10. června schvalovat závěrečný účet města za rok 2018. Celkové příjmy dosáhly částky 163,7 milionů korun, výdaje rozpočtu se uskutečnily v objemu 173,1 milionů korun.

Moravský Krumlov bude schvalovat závěrečný účet za rok 2018
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

„V loňském roce jsme realizovali investiční výdaje v celkové výši 69,2 milionů korun. K nejvýznamnějším investičním akcím patří vybudování infrastruktury v lokalitě Horní Novosady za 29 milionů korun, nadstavba a stavební úpravy na ZŠ Klášterní za necelých osm milionů korun a vybudování cyklostezky Týnský rybník, která stála přes čtyři miliony korun,“ vyjmenovává starosta města Tomáš Třetina. Dodává, že město splácelo pět úvěrů, přičemž za rok 2018 se podařilo jeden doplatit. Zůstatky úvěrových účtů tak byly ke konci loňského roku 27 milionů korun.

Moravský Krumlov se v roce 2018 zapojil do dvou projektů ministerstva školství a jednoho projektu financovaného ministerstvem práce a sociálních věcí, na tyto aktivity obdrželo dotace ve výši 9,4 milionů korun.

Moravský Krumlov investuje do rozvoje

Necelé čtyři miliony stálo město vybudování víceúčelového hřiště na ZŠ Ivančická a další peníze šly na stavbu nových hřišť určené pro děti. Peníze na údržbu si vyžádal i zámecký park, hřbitovy v Rokytné a v Polánce a také rekonstrukce chodníků. Mezi investicemi najdeme i pořízení hlásičů pro městský rozhlas a slavnostního praporu pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů Rakšice. V Moravském Krumlově myslí také na seniory, z rozpočtu města podporují kluby důchodců, financují senior taxi a hradí provozní náklady Domu s pečovatelskou službou. Přes dva miliony korun investoval Moravský Krumlov také do vybudování Rodinného centra a jeho vybavení. Čtyři miliony vyčlenilo vedení města na přípravné činnosti spojené s významnou rekonstrukcí zámku, která začne v letošním roce. 

Podpořili celkem šedesát dva projektů za 4,5 milionu korun

„Z rozpočtu města jsme vloni podpořili celkem šedesát dva projektů v celkovém finančním objemu 4,5 milionů korun. Považuji za důležité přispívat na společenský i sportovní život a na projekty, které opravdu mají smysl,“ míní starosta Tomáš Třetina. Mezi ně patří podpora výuky angličtiny na základních školách i na gymnáziu a činnost spolků působících ve městě. Město přispělo také dvěma svým handicapovaným občanům, Nikole Plaché na pořízení plošiny a Pavlu Hladkému na pořízení osobního automobilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …