Most: Den zdraví potřinácté

12.12.2018 12:16

Vyšší odborná škola ekonomická, sociální, zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola v Mostě dne 5. prosince 2018 připravila 13. ročník osvětové akce Den zdraví pro žáky převážně devátých tříd základních škol mosteckého regionu.

Most: Den zdraví potřinácté
Foto: VOŠ Most
Popisek: 13. ročník osvětové akce Den zdraví v mosteckých školách

Žáci byli rozděleni do skupin a v rámci vzdělávacího programu se zúčastnili přednášek z oblasti psychického a reprodukčního zdraví, poskytování první pomoci, onkologické prevence. Velký úspěch u žáků základních škol měla přednáška „Nástrahy internetu“.  Během přednášek si žáci mohli ověřit své znalosti a také je rozšířit pomocí zábavných tematických cvičení. Jedna z aktivit byla zaměřena na zjištění základních fyziologických funkcí – tlak krevní, pulz, saturace krve a BMI.

Na dotaz žákyně ze základní školy, jaká přednáška pro Tebe byla nejpřínosnější, dívka odpověděla: „ Velkým tématem, převážně pro dívky, byly poruchy příjmu potravy, které se bohužel, týkají stále většího množství mladých dívek a žen.“

Pedagogický doprovod ocenil regenerační masáže, které realizovali žáci 2. ročníku zdravotnické školy oboru Masér sportovní a rekondiční. Tento školní rok nabízí škola již nový vzdělávací obor Masér ve zdravotnictví.

Vedoucí praktického vyučování Mgr. Věra Hordějčuková nám řekla: „Den zdraví organizujeme již 13. rokem, je o něj ze strany základních škol čím dále tím větší zájem. Letos nás navštívilo kolem 475 žáků  z 22 tříd jedenácti základních škol“.

Jak pro žáky, tak vyučující, byl tento den příjemným zpestřením, kdy mohli využít svých dovedností a znalostí k informovanosti mladších generací. V dnešním světě, který klade vysoké nároky na rychlost a výkon, často zapomínáme na své zdraví a odpočinek, proto si připomeňme, že pevné zdraví je ten nejhodnotnější, ale i velmi křehký dar, který můžeme mít.

Nikola Šibravová, Kristýna Perglová, žákyně 3. ročníku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…