Myšlenky obnovit v Litoměřicích výrobu piva se radnice nevzdává

16.04.2012 8:24

Litoměřická radnice se nevzdává myšlenky obnovit ve městě výrobu piva. Nechala si proto vypracovat první předběžnou studii, která má charakterizovat možnosti dalšího využití rozsáhlého objektu bývalého pivovaru na Tyršově náměstí i náklady případné rekonstrukce. Vlastní stavební úpravy jsou vyčísleny na zhruba 150 milionů korun.

Myšlenky obnovit v Litoměřicích výrobu piva se radnice nevzdává
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Konečnou podobu studie předložíme k diskusi veřejnosti,“ informoval starosta Ladislav Chlupáč s tím, že stát by se tak mělo ještě v první polovině letošního roku. Studie přitom představuje již druhý zásadní krok vedoucí k obnově pivovarnictví v Litoměřicích. První radnice učinila v loňském roce, kdy si nechala vypracovat technické zaměření objektu, jež je nezbytným podkladem pro vypracování studie.

„Jak technické zaměření objektu, tak studie by nám měly usnadnit jednání s potenciálními investory,“ věří místostarosta Karel Krejza.

Bývalý Korunní pivovar v Litoměřicích ukončil svou činnost v roce 2002 poté, co neustál tlak silné konkurence. Město poté objekt s několikapatrovým sklepením odkoupilo za 10 milionů korun v obavách, aby jej nezískal investor, který by v historickém jádru města začal podnikat v oblasti nekorespondující s atraktivitou lokality. Myšlenky na obnovu výroby piva, pivních lázních, případně penzionu se nikdy nevzdalo. A to i přesto, že jednání s několika potenciálními investory prozatím nebyla úspěšná.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…