Návštěvnické centrum TO JE BRNO otevřelo

08.02.2017 17:45

Turistické informační centrum (TIC) města Brna otevřelo včera nové centrum pro návštěvníky. Má název TO JE BRNO

Návštěvnické centrum TO JE BRNO otevřelo
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Ode dneška mohou nejen turisté, ale i Brňané navštívit zcela nové informační centrum TO JE BRNO v přízemí parkovacího domu Domini na Panenské ulici. Kromě nezbytných informací zde mohou pořídit také suvenýry či si jen tak odpočinout.

Informace, mapy, brožury, suvenýry vstupenky na kulturní akce, ale také klidová zóna. To je jen náznak toho, co na návštěvníky na Panské ulici v nové prosklené buňce, které patří pod Turistické informační centrum města Brna, čeká.

„Součástí centra je i klidová zóna, kde je možnost si sednout, v klidu si prostudovat informační materiály, dát si dobrou kávu a připojit k internetu,“ řekla radní pro cestovní ruch a marketing Petra Rusňáková. Samozřejmostí jsou i toalety, úschovna zavazadel a dobíjecí místo pro mobily. Na dřevěné plakátovací ploše si návštěvníci prohlídnou aktuální a připravované akce ve městě. Centrum je otevřeno denně od devíti do šesti hodin, a to i během svátků.

„Oproti obdobnému zařízení na Staré radnici je nové centrum na lepším místě. Dostanete se k němu pohodlně MHD, pěšky i autem. TO JE BRNO se nachází v nových designových prostorách v přízemí parkovacího domu Domini. Na jeho realizaci spolupracoval TIC s Brněnskými komunikacemi a Ateliérem Hrůša,” doplnila Jana Janulíková, ředitelka TIC.

Stávající informační centrum  (IC), tedy„íčko pod krokodýlem“ v Radnické ulici, zůstane v provozu a jeho nabídka bude rozšířena o publikace brněnských autorů a o knihy představující Brno.

V běžném denním režimu  jsou po celý rok v provozu také IC na hradě Špilberk a IC na letišti Brno-Tuřany .

V letní sezóně mohou návštěvníci využít infocentrum Brno je zlatá loď na Brněnské přehradě u přístaviště. K dispozici jsou také Tourist Friendly Pointy , partnerská síť míst, která návštěvníkům města poskytnou základní informační servis, free wifi, důležité tiskoviny a mapy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…