Nové Město na Moravě: Naučná stezka představuje historii lyžování

29.12.2022 15:06 | Tisková zpráva

Nové Město má nový turistický cíl. V době adventu byla otevřena naučná stezka, zaměřená na historii lyžování na Novoměstsku.

Nové Město na Moravě: Naučná stezka představuje historii lyžování
Foto: wikipedia
Popisek: Náměstí v Novém Městě na Moravě.

Jde o příjemnou procházku, jež čítá deset zastavení. Na každém se dozvíte spoustu zajímavých informací o fenoménu bílé stopy v našem městě.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Cesta, jež měří necelých osm kilometrů, začíná u Městského úřadu, odkud vede kolem domu lyžařské rodiny Německých pod Harusův kopec, kde stávala slavná turistická chata, dále pak přes Vysočina Arenu, chatu Mercedes, katolický hřbitov, na kterém odpočívají někteří slavní lyžaři, pokračuje na sportovní stadion a k železničnímu nádraží, kam před sto lety přijížděly speciální lyžařské vlaky z Brna. Poslední zastávky najdete u podniku závodníků a výrobců lyží Slonkových a v Oboře, kde stávaly sněhové i dřevěné skokanské můstky.

Mapky, které zavedou návštěvníky na jednotlivá zastavení, jsou k vyzvednutí v Informačním centru. Naučná stezka je dílem Horáckého muzea a místních odborníků na lyžařskou historii, v čele s doc. Ladislavem Slonkem. Náklady s vybudováním stezky, kterou vrcholí letošní Rok lyžařů v našem městě, uhradil Nadační fond Nového Město na Moravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…