Nové Město na Moravě bude mít chráněné bydlení

25.09.2019 21:49

V září letošního roku odstartuje Kraj Vysočina výstavbu dvou bezbariérových rodinných domů v ulici Malá v Novém Městě na Moravě, které budou určeny pro poskytování pobytových sociálních služeb.

Nové Město na Moravě bude mít chráněné bydlení
Foto: wikipedia
Popisek: Náměstí v Novém Městě na Moravě.

Výstavba vznikne v rámci již započatého procesu transformace příspěvkové organizace Kraje Vysočina, Domova Kamélie Křižanov. „Jde o změnu organizace z ústavního typu na komunitní typ pobytových sociálních služeb, které budou poskytovány o menší kapacitě v běžné zástavbě měst a obcí po celém kraji,“ přibližuje 1. náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk. V nově vystavených objektech, které vzniknou v Novém Městě na Moravě, budou poskytovány služby domov pro osoby se zdravotním postižením a chráněné bydlené, které budou konkrétně určeny pro dospělé osoby s mentálním a kombinovaným postižením.

„Objekty budou v první řadě obydleny stávajícími klienty Domova Kamélie Křižanov, p. o., kteří z Nového Města na Moravě pochází, nebo zde mají vazby na svoji původní rodinu, v případě uvolnění kapacity bude služba sloužit především pro občany Nového Města na Moravě a okolí, kteří spadají do této cílové skupiny,“ doplňuje Franěk. V každém domě bude k dispozici 6 lůžek. Součástí objektu chráněného bydlení bude i prostor pro denní aktivity klientů. Objekty budou vybaveny jako běžné domácnosti, avšak individuálně uzpůsobené a vybavené pro osoby s různým charakterem postižení. Jde například o transportní systém a další nutné vybavení. Klientům bude poskytována pomoc a podpora odborným personálem, který bude mít v objektech svoje zázemí. Stavba by měla být dokončena ke konci roku 2020, služby budou uvedeny do provozu v prvním čtvrtletí roku 2021.

Více informací je možné nalézt na webových stránkách Domova Kamélie Křižanov, p. o. ZDE, kde bude zprovozněna virtuální prohlídka jednotlivých komunitních domácností, které již v současnosti organizace provozuje v různých městech a obcích na Žďársku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

16:31 Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

Město Litoměřice se dlouhodobě snaží udržovat rozsáhlou síť poskytovatelů veřejných, sociálních a do…