Nové turistické logo města Písku

24.01.2017 17:20

Město Písek se ve spolupráci s destinační společností Píseckem, s. r. o. rozhodlo získat nové moderní logo pro účely propagace města v oblasti cestovního ruchu, které by jeho marketingu dalo jasnou a moderní tvář.

Nové turistické logo města Písku
Foto: Písek
Popisek: Písek

V létě 2016 proto byla vypsána výzva k podání nabídky do soutěže o turistické logo Písku, kterou byli osloveni grafici na regionální i národní úrovni. Komise pro partnerské vztahy a cestovní ruch z došlých 29 návrhů vybrala 5 nejvhodnějších. Tento výběr také posoudila trojice profesionálních grafiků a následně rada města vybrala vítězné logo. Příslušná licenční smlouva byla uzavřena s autorem tohoto loga Matějem Stejskalem z Prahy.

Nové turistické logo pracuje s námětem oblouků Kamenného mostu jakožto nejznámější památky Písku. Zároveň představuje Písek jako město moderní, které je vždy „o krok napřed“. Devizou nového loga je jeho moderní vzhled, dobrá čitelnost, grafická čistota, snadná aplikovatelnost a zapamatovatelnost.

Na podzim loňského roku byl k tomuto logu zpracován grafický manuál, ve kterém byla oproti původnímu návrhu v soutěži upravena barevnost loga na modro-žlutou v souladu s obvyklými městskými barvami.

S logem, pro které byla také podána přihláška ochranné známky, se již můžete setkat na několika aktuálních propagačních tiskovinách a předmětech. Obdobně jako v případě znaku města budou moci subjekty působící v oblasti cestovního ruchu Písku na základě žádosti a schválení grafického užití toto logo také využívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.