Nový Jičín: Město chce do diskuze o letním kinu zapojit veřejnost

08.10.2015 17:31

Nový Jičín hledá množnosti, jak využít areál letního kina. Ten byl kvůli špatnému technickému stavu kina a zastaralé promítací technice v červnu 2013 uzavřen.

Nový Jičín: Město chce do diskuze o letním kinu zapojit veřejnost
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Město letos na jaře oslovilo katedru architektury Vysoké školy báňské v Ostravě a chce do plánování investičního záměru zapojit i občany. Veřejná diskuze o možných formách revitalizace areálu letního kina se uskuteční ve čtvrtek 15. října od 15, 30 hodin v aule radnice.

„Studenti Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě zpracovali šest návrhů možného využití prostor letního kina. Na veřejném projednávání budou občanům představeny samotnými autory,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a sportu Oldřišky Navrátilová.

S vizualizacemi studentských projektů se mohla veřejnost poprvé seznámit na novojičínské městské slavnosti počátkem září. Nyní jsou k vidění ve vestibulu radnice a k nahlédnutí jsou i v informačním centru. Práce studentů nejsou pro budoucí revitalizaci dané lokality závazné.

„Náměty z katedry architektury budou podkladem k diskuzi. Očekáváme, že i veřejnost využije příležitosti navrhnout konkrétní prvky či uvést další tipy, které by se v areálu mohly objevit, “ zdůraznila Ivana Petruchová z odboru majetku, rozvoje a investic. Pro rodiče malých dětí zajistila radnice v den veřejného projednávání od 15 hodin hlídání dětí v ateliéru návštěvnického centra. „Vybraným účastníkům předáme jako poděkování za zájem o dění ve městě lístky do kina,“ dodala Petruchová.

Veřejné projednávání zaštiťuje Zdravé město Nový Jičín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…