Nový Jičín pokračuje ve vylepšování vzhledu sídliště

22.06.2016 15:43

Nový Jičín začal s další etapou přeměny obytné zóny, která se rozkládá na území ohraničeném továrnou Tonak, ulicí Komenského a říčkou Jičínkou.

Nový Jičín pokračuje ve vylepšování vzhledu sídliště
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Pracovní název projektu je regenerace sídliště Bezručova – Riegrova. A právě mezi těmito ulicemi se nyní v rámci III. etapy regenerace veřejná prostranství obnovují.

Rekonstruují se chodníky, veřejné osvětlení a provádí se úprava zeleně. Vymění se odpadkové koše a lavičky. Náklady na přestavbu zmíněné lokality jsou 6,6 milionů korun. Práce by měly skončit 19. září.

„Poničené asfaltové chodníky nahradí zámková dlažba. Budu se kácet staré a nemocné dřeviny a vysazovat nové keře a stromy. Vymění se sloupy veřejného osvětlení. Mezi domy se bude pohybovat technika, proto prosíme veřejnost o opatrnost a také toleranci snížené kvality venkovního prostředí,“ uvedla Blanka Zagorská z odboru majetku, rozvoje a investic. S přestavbou sídliště ze 70. let minulého století začala novojičínská radnice v roce 2012 a do projektu v předešlých etapách už investovala přes 12 milionů korun. Cílem projektu regenerace dané lokality je zlepšení vzhledu sídliště a podmínek k bydlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…